Go Hard or Go Home

Si exact asta au facut cei de la BMW in weekendu-ul care a trecut. Pornit din pole position in cea de-a doua cursa a sezonului 2012 din DTM, canadianul Bruno Spengler e reusit sa aduca deja prima victorie pentru proaspatul revenit constructor in campionatul german de turisme. Daca in etapa de debut de la Hockenheimring ghinionul a fost in tabara constructorului din Munchen, de aceasta data la Lausitzring Zeita Fortuna a fost de partea acestora.

Plecati din prima linie de pe grila de start cei doi piloti BMW, Bruno Spengler si Augusto Farfus au reusit locurile 1 , respectiv 3 la sfarsitul cursei. Daca Spengler a reusit sa isi conserve pozitia de la start, Farfus a pierdut o pozitie in detrimentul lui Gary Paffett care a reusit sa termine pe locul al doilea. Totul a functionat perfect in aceasta cursa pentru cei de la BMW, pit stop-urile functionand perfect, iar modelul M3 DTM aratand ca are viteza necesara pentru a putea tine piept rivalilor cu o mai mare experienta de la Mercedes-Benz si Audi. Paffett si Green adica ocupantii primelor pozitii in prima cursa a sezonului au fost cei care au pus presiune pe Spengler si Farfus pe toata durata cursei, insa ajutati si de configuratia circuitului pe care este mai greu sa depasesti fata de Hockenheim, pilotii BMW au reusit sa reziste pana la final

Statistic vorbind victoria BMW de duminica, 6 mai, a insemnat cea de-a 50-a victorie pentru constructor in DTM si prima dupa 20 de ani in acest campionat, ultima victorie fiind adusa de Roberto Ravaglia in 1992 la Hockenheim. Victoria a luat prin surprindere pe insusi seful BMW Motorsport, Jens Marquardt care declara ca nu se astepta la victorie chiar din a doua cursa, dupa rezultatele mediocre din prima cursa. Trei masini BMW au reusit de aceasta data clasarea in top 10 la final si toate masinile au reusit sa termine cursa.

Pentru cei de la Audi cel mai bun rezultat obtinut in aceasta a doua cursa a fost locul al cincilea obtinut de Mattias Ekstrom. Problema, insa, este faptul ca Audi trebuie sa mai lucreze se pare la performantele modelului A5 DTM, pentru ca si in prima cursa acesta nu a putut tine ritmul impus de cei de la Mercedes-Benz. Cu toate acestea Dr. Wolfgang Ullrich a parut a nu fi foarte nelinistit privind acest lucru declarand ca in cursa de la Lausitzring au incercat ceva cu masina lui Ekstrom care se pare ca a functionat si vor continua sa lucreze in directia respectiva.  

 

Daca vor reusi sau nu, sau daca victoria obtinuta de BMW a fost una intamplatoare vom afla peste doua sptamani la cursa ce va avea loc la Brands Hatch, duminica 20 mai.

 

Rezultate etapa a doua Lauzitzring  

 

Clasament general dupa etapa a II-a:

 

1. Gary Paffett 43p

2. Jamie Green 30p

3. Bruno Spengler 25p

4. Mattias Ekstrom 25p

5. Augusto Farfus 15p

6. Christian Vietoris 12p

7. Mike Rockenfeller 10p

8. Andy Priaulx 8p

9. Timo Scheider 8p

10. Ralf Schumacher 7p