Trage-ne in sus, Mihai!

Daca nu poti sa-i bati in lupta directa, ocoleste-i! Cauta drumuri nebatute si incearca sa ajungi inaintea lor riscand mai mult, dar cu cap. Eu, unul, am avut noroc. Mi-am asumat doar riscuri necesare si toate au dat roade. Adica am fost scutit de problema alegerii ceea ce mi-a facut viata mai usoara. Pur si simplu am pariat pe fiabilitatea masinii si am castigat. Oricum nu am avut bani sa fac mai mult in primii ani. Nici cei pe care i-am cheltuit nu i-am avut de fapt. Dar asta e o poveste care inca isi cauta finalul. Dar totul a inceput de la un entuziasm si o nevoie de face ceva in domeniul asta. 

 

Dupa un timp am incercat sa misc lucrurile si in planul expunerii. Am reusit si acolo cateva miscari bunicele si am ajuns intr-un loc cald. Unul pe care si-l doreste oricine. O echipa, sponsori, buget de media si altele. Bineinteles nu pocnesc din degete si lucrurile se intampla. E nevoie de aprobari, de slefuiri, sunt intarzieri, pareri si orgolii. Dar lumea trage intr-o directie. Si asta imi ofera mie sansa sa pot sa fac lucruri mari. Mai ales cu proiectele de media.

mihai tanase

Pana acum ne-am dat seama cu totii. Degeaba te dai pe probe daca nu faci ceva si pentru parteneri. Motorsportul fara sponsori pur si simplu nu exista. Toti visam sa concuram dar aproape niciodata nu includem in visele noastre conferinte plictisitoare, speech-uri, weekenduri pierdute pe la show-uri mediocre, discutii interminabile cu tot felul de oameni etc.  Dar fara ele, nici Vali Porcisteanu nu ar fi cine este, nici Manu nu ar fi aplaudat si nici Napoca Rally Academy nu ar avea 8000 de fani pe facebook. 

 

Printre altele, am avut o tentativa esuata cu o emisiune auto inainte de sezon. Am crezut ca se vor alinia stelele sa pot concura cu o masina noua anul asta. Mi-am tot conturat idei originale sau uzate insa putine au ajuns sa fie puse in aplicare. Dar daca renunt acum inseamna ca nu meritam sa ajung nici macar unde sunt. 

 

Azi a inceput batalia pe probele de la Raliul Deltei. Este pentru prima oara cand mi-e ciuda ca nu sunt acolo. Au mai fost raliuri. Au fost multe evenimentele pe care le-am ratat. Ca participant sau spectator. Dar raliul asta are ceva aparte. Si e realizarea unui om, din cate stiu eu. Din cauza lui m-am trezit din lancezeala. Pentru ca a facut lucrurile cum le-as fi facut si eu. Diferenta e ca eu de abia daca mi le-am conturat in minte iar el le-a facut de adevaratelea. Si stiu ca totul este un pariu pe termen lung. Iar aici cunosc cateva lucruri despre cum este sa pariezi pe ceva pe care lumea te sfatuieste sa nu pariezi. Tipul asta e “pe stilul meu”!

 

El este genul de om de care are nevoie motorsportul. Si toate pentru un raliu cu coeficient de 0,8. Sincer, ma inclin in fata lui si ii multumesc din suflet. Asa se face treaba! Asta e entuziasmul molipsitor. Asadar, continua sa continui, Mihai Tanase. Pentru ca ne tragi pe toti in sus!