Obiectiv neschimbat!

ESD Rally Team isi propune sa pastreze procentajul de reusita de 100% in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 si la trecerea pe macadam, in Delta Rally, intrecere care debuteaza vineri la Tulcea. Cele patru echipaje isi doresc rezultate de top la categoriile in care alearga si vizeaza o a treia victorie consecutiva in clasamentul pe echipe.

 

Raliul pare unul foarte interesant, la fel ca si la Iasi suprafata este extraordinara” a spus Francois Delecour la incheierea recunoasterilor, pe care experimentatul pilot francez le-a terminat intr-o singura zi, raliul avand doar patru probe distincte de macadam. “Avem o proba lunga prin padure, care este de viteza medie si o alta asemanatoare din acest punct de vedere. O alta proba, cea din parcul de eoliene, este extrem de rapida si alergata in camp deschis, insa sicanele din mijlocul probei vor incetini masinile.

 

Delecour spera sa nu fie penalizat din aceeasi cauza din care a avut un raliu dificil la Lugoj, viteza de top, care depinde de cutia de viteze care va fi folosita. “Sper sa primim cutia de viteze cea mai lunga, cu care nu ar trebui sa avem probleme, avand o viteza de top de 175 km/h” spune Delecour, care va evolua primul pe traseu, dupa renuntarea la proba de calificare planificata initial. “Cu siguranta as fi preferat a sasea sau a saptea pozitie, la prima trecere vom fi dezavantajati, avand probe cu mult praf la suprafata. A doua trecere va fi cu siguranta foarte rapida, pentru ca suprafata curatata va fi foarte dura, agresiva. Sper sa facem un raliu bun si sa continuam sirul victoriilor” a mai spus pilotul care este neinvins in Romania de 11 luni.

 

Pentru George Grigorescu pregatirile au decurs cu emotii, iar pilotul bucurestean, singurul care a mai alergat in raliul tulcean, in urma cu un sfert de veac, se va alinia la start fara sa fi ajuns la recunoasteri. “Am fost urmariti de probleme, din pacate, inclusiv de natura tehnica” a explicat el. “Din fericire plecam catre Tulcea, chiar daca o facem mai tarziu si vom merge nu dupa dictari din 1992, ci pe dictari de la colegii nostri de echipa” a glumit fostul campion national, care a evoluat ultima oara in Delta in urma cu 20 de ani, in postura de navigator, dupa ce debutase ca pilot in 1987, pe o masina Dacia. “Venim sa participam si ne dorim o evolutie pozitiva, dar nu avem niciun fel de pretentii, neavand o pregatire corespunzatoare a etapei.

 

Bogdan Barbu vrea sa faca uitate primele doua etape ale sezonului, de la Brasov si Timis, incepand o noua fila la trecerea pe macadam, suprafata pe care va debuta cu Renault Clio R3 Maxi Evo. “Suntem bineinteles curiosi vis-a-vis de comportamentul masinii pe acest tip de suprafata. Chiar daca am facut un mic test, conditiile de concurs sunt diferite si speram sa ne adaptam si sa fim competitivi cat mai repede, fiindca ne dorim un rezultat cat mai bun la doua roti motrice” a spus pilotul brasovean. “Ne place ce am gasit aici la Tulcea, ca suprafata si configuratie probele sunt interesante, avand portiuni de viteza, dar si portiuni tehnice. Le uram mult succes tuturor si ne dorim un numar cat mai mare de spectatori pe probe. Multumirile noastre se indreapta, ca de obicei, catre partenerii care fac posibila prezenta noastra in Campionatul National si pe care speram sa-i rasplatim prin rezultatele noastre.”

Raul Badiu Timis 2013

Raul Badiu vine dupa doua etape aproape perfecte, in care a castigat de o maniera categorica intrecerea din Cupa Dacia, iar sibianul se gaseste pe un excelent loc trei in clasamentul general al masinilor cu doua roti motrice. Badiu isi doreste o evolutie in aceiasi parametri si asteapta cu nerabdare startul pe macadam, suprafata pe care o apreciaza cel mai mult. “Avand in vedere inceputul foarte bun de sezon, ne dorim sa continuam in aceeasi maniera si sa aducem puncte pentru echipa. Probele speciale sunt complexe, uneori inguste, rapide, speram sa ne adaptam repede la aceasta trecere si sa obtinem un rezultat bun. Totusi, nu vom risca inutil, fiind un raliu de coeficient 0,8 trebuie sa ne exersam si abordarea strategica, uneori in raliuri nu trebuie doar sa fii rapid. Suntem, bineinteles, nerabdatori sa luam startul dupa pauza de la ultima etapa.

 

Delta Rally debuteaza joi cu shakedown la ora 11:00 si prezentarea oficiala programata pentru ora 20:00, in Piata Civica din Tulcea. Intrecerea programeaza cate 5 probe speciale vineri si sambata, cu un total de opt speciale de macadam si doua superspeciale in oras.