Urmarirea

Ok. Zicem noi despre noi ca suntem soferi buni. Ca stim sa o dam de-a latul, sa iesim din situatii limita fara sa ne pierdem cu firea si sa franam cu stangul. Avem o masina de strada normala, cu suspensie moale, poate chiar un break. Dar toti avem aceeasi fantezie!

 

… Ca intr-o zi o sa punem mana pe o supermasina si o sa fim nevoiti sa mergem cat de tare putem cu ea. Aici e spilul. Vom fi nevoiti! Pentru ca in fanteziile noastre trebuie sa ducem pe cineva la spital care e ranit grav. Sau pe cineva care trebuie sa prinda avionul. Iar daca nu il prinde pierde un milion de euro. Ca sa nu zic ca probabil cea mai folosita poveste imaginara e urmatoarea.

Noi, adica eu, adica tu intr-o masina cu o gagica culeasa de pe coperta Vogue. Cum a ajuns in masina cu tine nu e important. Important e ce se intampla de acum inainte. Pentru ca niste “raufacatori” vor sa te scoata de pe drum. Sa te calce, sa te bata si te arunce cu masina cu tot intr-o prapastie. Sau mai rau. O vor pe ea. Si in situatia asta nu mai ai pardon. Trebuie sa o calci. Nu mai conteaza politia, carnetul, daca la Nicole Kidman ii este rau sau daca distrugi bunatate de masina nou-nouta din showroom. Esti in Ronin sau Gone in 60 seconds. Da, domnule, stii ca nu e bine sa faci asta pe circulatie deschisa dar acum e o situatie speciala. E forta majora.

 

Tu te vezi foarte clar. Serios, fara grimase, calm dar crunt cu masina. Ii scoti pe toti de pe drum. Natalie Portman iti spune ca raii se apropie. Tu ii spui “Hang on, I’m gonna try something”. Si tragi frana de mana dupa un scuar si  te intorci chiar pe langa ei spre surprinderea lor. Totul dintr-o bucata, frumos, nu sacadat. Asa, ca si Ken Block. Si ii dai tare pe drumuri laturalnice. Acolo te opresti si o intrebi pe Mila Kunis “Are you ok? Sure?”. Ce se intampla dupa aceea ramane intre voi si nu face obiectul povestirii de fata. Cu toate ca e cam clar… o duci acasa fara nici o zgarietura. Iar ea va ramane vesnic impresionata de curajul si talentul tau. Spune ca nu-i asa?

 

Asta da aventura pe drum public. Nu motorsport, nu masini cu roll bar, nu celula de cronometrare. Talent pur in slujba unei cauze nobile. Poate ziceti ca am exagerat. Fie. Dar eu le-am avut pe Mila Kunis, Natalie Portman si Nicole Kidman in dreapta in ultimele cinci minute. Deja  te gandesti la o tipa meseriasa. Sa stii ca nu e o crima daca te gandesti la Oana Zavoranu. Uite, sa-ti zic un secret. Mihai Popescu ar vrea sa o impresioneze pe Maria Dinulescu. Tu?

3 thoughts on “Urmarirea”

Comments are closed.