Ecclestone nu sta cu mainile in san

Intr-un moment in care WRC are probleme sa gaseasca un promotor si sa-si asigure mediatizarea, in Formula 1 lucrurile se schimba radical din punct de vedere tehnologic. Si nu ma refer aici la materialul de concurs, ci la infrastructura, marturie fiind ultimul acord semnat de Formula One Management cu Tata Communication.

 

Un acord care ofera “Marelui Circ” accesul la cea mai extinsa retea globala de comunicatii. Una capabila sa transfere informatii (Trans-Atlantic si Trans-Pacific) cu viteze de 1T pe secunda! In plus, pe langa faptul ca toate cele 20 de locatii ale F1 urmeaza sa fie integrate in acest sistem, Tata Communication va asigura si serviciile de hosting si content delivery pentru serverele Formula One Management si pentru portalul Formula1.com, cel din urma avand un trafic de 4 milioane de utilizatori unici in weekendurile curselor.

 

 

Veti spune ca un astfel de acord este posibil si pentru ca Formula 1 nu este WRC. Este un alt tip de spectacol, mult mai usor de urmarit de fanii aflati la fata locului si mult mai telegenic. Perfect de acord. Insa, mai important cand vine vorba de astfel de contracte, este un alt atu. Bernie Ecclestone. Un om care a stiut sa transforme aceasta competitie intr-un business profitabil. Pentru el, dar si pentru toti cei care activeaza in aceasta competitie. Iar acest lucru se simte deja de mai bine de doua decenii. Pe Bernie nu l-a speriat nimic. A facut lucrurile sa functioneze independent de numele angrenate in intrecere (piloti, constructori, motoristi sau furnizori de pneuri).

 

La fel s-a intamplat si cand a venit vorba de a trece cu bine peste momentul disparitiei din F1 a reclamei producatorilor de tutun. Sau, mai recent, a efectelor recesiunii. Sigur, au existat variatii in ceea ce priveste banii existenti in aceasta competitie. Ori la capitolul audienta si profitabilitate. Dar, lucrurile s-au miscat in continuare, “Marele Circ” a ajuns sa dea reprezentatii in locatii noi, pe circuite ultra-moderne, reinnoite sau recent construite.

 

Iar acum, iata, sa mai faca un pas pentru a-si asigura viitorul in domeniul IT si al comunicatiilor. Un semn clar ca Bernie, in pofida succesului pe care F1 il are, ori a varstei si averii sale, nu sta vreo clipa cu mainile in san. Este constient ca trebuie sa mute mereu pentru ca intrecerea pe care o pastoreste sa aiba viitorul asigurat si profita de orice oportunitate pentru a muta decisiv.