Excepția de la regulă

În lumea raliurilor de top circulă o vorbă potrivit căreia dacă dorești performanțe de top atunci musai trebuie să apelezi la un finlandez. Nici nu este de mirare ținând cont de numărul mare de staruri pe care această țară le-a oferit de-a lungul timpului. Însă, părerea mea, ideea trebuie să aibă parte și de ceva completări. Mai întâi pentru că WRC nu se dispută exclusiv pe macadam, iar pe asfalt nordicii nu mai au aceeași vigoare. Până și dacă ne referim la numele mari provenite din această țară atunci când vorbim de succese pe această suprafață performanțele nefiind o constantă. Însă, dacă vorbim despre actuala garnitură a celor de la Ford, lucrurile stau chiar mai rău, putând vorbi chiar de excepția de la regulă.

Înaintea Raliului Germaniei, Malcolm Wilson spunea că este încrezător în capacitatea echipei sale de a obține o victorie pe asfalt în acest sezon. Realitatea din teren l-a contrazis însă. Ba mai mult, băieții săi nu numai că nu s-au apropiat de cei doi Seb, ci nu au putut să-i facă față nici lui Sordo. Așa că afirmația lui Wilson are iz de utopie, singura situație în care echipa sa ar putea avea motive să destupe șampania fiind aceea în care ghinionul i-ar lovi crunt pe adversari. Sau dacă, iată că sunt nevoit să mă repet, Wilson va schimba garnitura. Și, pentru că am vorbit de finlandezi, aș avea o sugestie: Hanninen!

One thought on “Excepția de la regulă”

  1. ar mai fii si un estonian asupra cui si-ar putea tine Malcom ochiu azintit,dar eu cred ca urmatorul pilot de unzina la Ford va veni din divizia UK.
    Hanninen intr'adevar a fost Dumnezeu la liga a 2-a in Finlanda. Venea vizibil mai tare ca un pluton sanatos de WRCuri din'naintea lui !

Comments are closed.