Edwin Keleti devine campion al clasei 3 inainte cu doua etape de finalul sezonului

Dupa ce anul trecut a revenit la clasa 3, castigand ultimele trei etape, sezonul 2016 a inceput cu cinci victorii consecutive pentru Edwin Keleti si copilotul sau, Toni Avram.  In raliul lor de casa, Transilvania Rally, echipajul 99 a pornit cu un plan strategic, tintind mai degraba o clasare pe podiumul clasei decat o victorie. O problema la franele Mitsubishi-ului Evo X pe proba regina Manastireni i-a indepartat de lupta pentru prima pozitie insa nu a fost suficient de grava sa le rapeasca pozitia a doua pe care si-au adjudecat-o dupa o lupta frumoasa cu Vlad Cosma.

_SP59522

   “Intotdeauna evoluez cu mari emotii in fata publicului din orasul meu si aproape de fiecare data, rezultatul etapei clujene este extrem de important in economia punctelor sezonului in curs. Nu am tintit victoria cu orice pret stiind ca suntem aproape sa ne adjudecam titlul inca de la aceasta etapa dar recunosc ca nu am pornit cu gandul sa ma las invins inca de la inceput. Au fost opt victorii consecutive pentru mine ceea ce ma multumeste dar imi aduce aminte in acelasi timp ca lupta pe care mi-as dori-o ar fi la clasa 2. “ a declarat Edwin la finalul etapei.

 

   Dupa mai multi ani de pauza in care fiecare a evoluat alaturi de alti sportivi, Edwin si Toni si-au reunit fortele in 2016 iar chimia si legatura puternica intre ei s-a observant inca de la etapa brasoveana.

 

 “Ma bucur ca am reusit sa ne impunem inca de acum la clasa 3 si sper sa continuam lupta pentru un loc pe podiumul final al clasamentului general. Nu avem un plan clar pentru anul viitor, inca suntem concentrati sa ducem sezonul la bun sfarsit dar cu siguranta daca Edi decide sa continue sa concureze, voi fi in dreapta lui sa-i spun pe unde sa o ia pe probe.” a declarat Toni Avram.

_SP52332

 Pentru Edwin Keleti este al treilea titlu la clasa 3 si unul din multele rezultate frumoase din cariera unui pilot care declara ca si-a indeplinit aproape toate visurile legate de masini si curse automobilistice. “Ma bucur ca pentru mine se incheie un cerc special, in sensul in care unul din mentorii mei, Itza Muresan l-a avut in dreapta pe talal lui Toni. Iata ca dupa niste zeci de ani, discipolii au demonstrat ca au invatat bine si au dus traditia mai departe.

 

 Pe final de sezon, echipajul 99 contempla mai multe posibilitati pentru viitor insa orice decizie vor lua, putem fi siguri ca vor fi spectaculosi si rapizi. Edwin Keleti si Toni Avram sunt sustinuti in acest an de  BCR, OMNIASIG Vienna Insurance Group, BCR Leasing, Pirelli, Borsec, Greco, Mobil1 prin Star Lubricants si Colina Motorsport.