Alina Bunica – Oare sa fie de vina noul numar de concurs?

Dupa un sezon 2010 la capatul caruia  a bifat prezente doar la jumatate din etape, Alina Bunica revine la start la bordul unui mic dar performant Citroen C2 R2 Max. Pentru Alina Bunica si Gabi Lazar etapa de la Brasov a fost prima cursa cu noua masina iar singurii kilometri de teste au fost cei de la shakedown. La finalul Tess Rally 2011 echipajul cu nr.25 s-a clasat pe locul 4 al clasamentului masinilor cu doua roti motrice si a fost singurul reprezentant al Romaniei care a terminat cu bine prima etapa din Citroen Racing Trophy.

 

Cum a decurs Raliul Brasovului, cum s-a adaptat la noua masina si planurile pentru restul sezonului le puteti afla de la Alina in  interviul acordat pentru websiteul nostru.

 

 

Motorsportnews.ro: Alina ai fost singurul pilot roman inscris in Citroen Racing Trophy Romania care a ajuns la final. Cum a decurs Raliul Brasovului pentru tine ?


Alina Bunica : Da, acesta a fost si principalul obiectiv pentru raliul de la Brasov – sa terminam.  Am vrut sa parcurg cat mai multi kilometri  cu noul C2R2 MAX si sa “invat” masina cat mai repede.  A fost un raliu in care nu am mers la maxim, dar asta pentru ca masina imi era total necunoscuta si  nu am vrut sa risc, mai ales ca masina a fost inchiriata. Primul contact cu masina l-am avut  la shakedown,  pentru ca aceasta a fost gata pentru raliu abia in saptamana cursei si nu am avut timp sa fac teste inainte de raliu. Prima proba speciala (Paraul Rece) a decurs  foarte bine, am avut un timp bun fata de celelalte masini din Trofeu, insa acest avans a fost “dat inapoi” de o rasucire pe care am avut-o pe urmatoarea proba (Rasnov), unde am pierdut  aproximativ 20-30 de secunde. Urmatoarele probe (Babarunca-Cheia) au fost mult mai murdare si asta s-a vazut in timpii mei, de care nu am fost multumita. A urmat din nou Paraul Rece, unde desi ni s-a parut clar ca am mers mult bine decat in prima  tura, timpii au fost mai slabi… Ultima proba, Poiana la vale, mi-a placut foarte mult si m-am bucurat cand am trecut linia de sosire, stiind ca am incheiat cu bine prima etapa de anul acesta.  Nu am avut nici o problema tehnica si masina s-a comportat perfect. Totul a decurs  bine de data aceasta! Oare sa fie de vina noul numar de concurs? 🙂

 

 

Motorsportnews.ro: Te-am vazut pe probe cu luneta sparta. Ce s-a intamplat ?


Alina Bunica : Da, cred  ca multa lume s-a intrebat cum de luneta este sparta, dar masina nu e lovita deloc in spate! A fost un incident foarte ciudat. Stateam la coada la intrarea in parcul de service si ca sa nu mai pornim motorul, am zis sa impingem masina vreo 2 metri, ca sa mai avansam.  Cand am inceput sa o impingem (cu palma pe tabla si degetele pe sticla)  luneta s-a spart instant! Foarte ciudat.

 

 

Motorsportnews.ro: Cum a decurs adaptarea la noua masina ? Ce impresii ti-a facut?


Alina Bunica : Mi-a placut foarte mult, este usor de manevrat, are o directie foarte precisa, este stabila, are  un sistem de franare foarte eficient,  insa comportamentul este diferit fata de Saxo. Stim cu totii ca este o diferenta imensa intre cele doua, dar ma raportez la Saxo, pentru ca cu ea am fost obisnuita.  C2-ul este mai brutal atunci cand derapeaza si totul se intampla mult mai rapid, deci necesita un timp de reactie mult mai scazut. Asta probabil ca se datoreaza si faptului ca masina este putin mai scurta.  In afara de asta, mi se pare ca este o masina care “nu maraie inainte de a musca.”

 

 

Motorsportnews.ro: De ce ai ales sa treci la Citroen C2R2 Max ? Trofeul din Romania a contat in alegere ?


Alina Bunica : Decizia pentru C2R2 a fost 50% pentru dorinta de a avea o masina competitiva si 50% pentru motivul ca exista Trofeul.  Dupa mine, Citroen Racing Trophy  este o initiativa foarte buna, pentru ca pilotii participanti sunt  motivati sa “dea tot ce pot”, masinile fiind egale si avand in vedere si premiile puse in joc.

 

 

Motorsportnews.ro: Crezi ca vei reusi sa mergi afara la vreo etapa de Citroen Racing Trophy asa cum fac pilotii din tarile vecine care sunt deja majoritari in competitia din tara ?


Alina Bunica : Momentan  ma focusez  pe campionatul intern si inca sunt in perioada de cooptare de noi parteneri, deoarece sezonul cu C2 presupune MULT  mai multe cheltuieli decat cu ce eram eu obisnuita pana acum. Si e normal, avad in vedere masina, care este cu totul “altceva”.  Bineinteles ca daca voi avea suportul necesar,  as merge si la o etapa a Citroen Racing Trophy din afara tarii, pentru ca pana acum nu am avut ocazia sa ies din acest cerc de 8-9 etape care se repeta de ani de zile in aceeasi ordine.

 

 

Motorsportnews.ro: Vei reusi sa iei startul si la restul etapelor din Campionatul National de Raliuri?


Alina Bunica : Sper sa pot sa vin si la Iasi si Bacau. Suntem in negocieri cu diversi posibili sponsori  si cred ca totul se va finaliza cu bine.  Insa mai e ceva timp pana la ultima etapa ce conteaza pentru Citroen Racing Trophy ( Arad) , ca sa ma pot exprima in acest sens.

4 thoughts on “Alina Bunica – Oare sa fie de vina noul numar de concurs?”

    1. Am un C4 si l a mine s-a intamplat si mai ciudat. Am deschis portiera , am pus actele in torpedo si cand am inchis portiera ( masina parcata ) pur si simplu a cazut jos luneta.

      Bafta in competitie !

  1. ……….Bravo Alina , Bravo Gabi ……….va tin pumnii !!!!!!!!! m-am intalnit si cu tatal tau , era foarte emotionat in timpul superspecialei !!!!!!

    ciudat cu geamul , cred ca a fost montat gresit geamul dupa reconstructia masinii si s-a tensionat , si a crapat !!!!!! parerea mea….

  2. GO, GO, GO, 25 !!!
    Multa bafta. Sa va vedem la fiecare etapa ! Si, bineinteles, sa fiti in top !!!

Comments are closed.