Napoca Rally Academy pe locul I

Napoca Rally Academy a ocupat prima pozitie in clasamentul echipelor la finalul Tess Rally, etapa inaugurala a Campionatului National de Raliuri, desfasurata vineri si sambata, 8 si 9 aprilie la Brasov.  Cu 61 de puncte, team-ul clujean a devansat campioana nationala en-titre, Jack Daniel’s Rally Team, care a acumulat doar 45 de puncte.

Echipajul NRA Bogdan Marisca/Sebi Itu a terminat pe locul secund un raliu dominat de o vreme de cosmar cu ploaie, lapovita, ninsoare, vant si soare si cu o suprafata de concurs care-si schimba aderenta de la un minut la altul. Cu masina pregatita peste noapte, Bogdan si Sebi s-au inscris in extremis la o etapa la care, cu trei zile inainte de start nu stiau daca vor avea sustinerea financiara pentru a putea participa. Cu o evolutie prudenta, Bogdan a obtinut al cincelea timp al super-specialei de vineri seara, la 3,2 seccunde de lider. Cele sase probe speciale de sambata au stat sub semnul vremii extrem de schimbatoare. Desi a fost lipsit de inspiratie in alegerea pneurilor in trei cazuri din patru, Bogdan a ales insa mai bine decat concurentii sai la momentul oportun: pe PS 5 Cheia (27,8 km), pe care s-a si impus cu un avans consistent. Echipajul Napoca Rally Academy a reusit, astfel,  sa paseasca pe a doua treapta a podiumului Tess Rally, chiar daca obiectivul declarat la startul etapei brasovene, a fost doar sa termine toate cele 7 probe speciale. 

 

Astazi nu am fost deloc destepti in alegerea pneurilor, poate si din dorinta de a face economie. Practic din patru ture, una am nimerit-o, restul nu. Nu poti face performanta asa, iar faptul ca am terminat pe locul doi se datoreaza foarte mult conjuncturii si problemelor celorlalti concurenti. In cele din urma ne bucuram, chiar daca este o pozitie pe care nu am anticipat-o. Din punct de vedere financiar lucrurile sunt inca neclare pentru noi si asa vor fi si la celelalte etape. Le multumesc mecanicilor care au facut lucruri extraordinare si lui Dan Necula care mi-a facut electronica azi-noapte. Il felicit pe Vali pentru felul in care a mers si pentru felul in care si-a gestionat cursa si ii felicit si pe Giri si pe Manu pentru evolutia lor”, a declarat Bogdan in ultimul parc de service al raliului.

 

Din pacate, pentru Tempesta si Dorin Pulpea Tess Rally s-a incheiat abrupt si nedrept de repede.  Dupa super-speciala de vineri seara, pe care au incheiat-o la 1,4 secundde de primul loc, lucrurile parea sa mearga bine. Insa,  pe a doua proba speciala a zilei de sambata, a treia a raliului, diferentialul fata a Peugeot-ului S2000 a cedat si cei doi au fost nevoiti sa traga pe dreapta dupa doar cativa kilometri de cursa.

 

Set-up-ul masinii a fost ok, noi am fost ok si, pe prima proba de sambata am avut al treilea timp, in ciuda faptului ca din nou am avut probleme de vizibilitate dupa ce s-a rupt ventilatorul instalatiei de dezaburire si, pe deasupra, incepea sa faca probleme si diferentialul. Apoi a cedat de tot si am fost nevoiti sa ne oprim. Ne supara ghinionul nostrum dar ne bucuram ca Napoca Rally Academy este pe primul loc. Echipa a inceput cu o victorie, speram sa continue tot asa”, a spus Tempesta.