Interviu cu Vali Porcisteanu dupa Tess Rally 2010

În anul 2010 se împlinesc 775 de ani de la prima atestare documentară a Braşovului şi 40 de ani de la organizarea primei etape de campionat naţional de raliuri la Braşov. Sub aceste auspicii, s-a desfăşurat Tess Rally – Raliul Braşovului 2010 în perioada 16 – 18 aprilie, ediţia 40.

Imediat după festivitatea de premiere am reuşit să-i abordez pe Valentin Porcişteanu/Dan Dobre (Mitsubishi Evo 9), ocupanţii locului  2 în clasamentul general al acestei competiţii.

Emoţionat, bucuros, cu gândul la etapa următoare, Vali a avut amabilitatea să-mi răspundă la câteva întrebări:

Motorsportnews.ro : Anul trecut a fost un pic mai bogat. Anul acesta, etapa de debut în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2010 a determinat o abordare tactică diferită?

Valentin Porcişteanu: Nu ne-am propus să câştigăm etapa de la Braşov. Ar fi fost frumos să reedităm succesul din 2009, dar ne-am gândit să terminăm pe podium având în vedere situaţia în care ne găsim în acest moment. Nevând un buget consistent, am venit la raliu pentru a merge pentru noi şi de a ne bucura pentru rezultat. Locul 2 este un loc foarte bun, dacă câştigam locul 1 era şi mai bine, dar şi locul 2 este foarte bun. Un raliu foarte tehnic, de viteză, proba de la Babarunca a fost cu multă mizerie, dar ne-am descurcat foarte bine.

Motorsportnews.ro : Care este obiectivul vostru în acest sezon competiţional? Veţi risca sau veţi prefera constanţa pentru a acumula puncte care să vă confere o poziţie cât mai bună la sfârşitul campionatului?

Valentin Porcişteanu: Exclus orice risc. Nu vrem să facem nicio greşeală pentru că o ieşire violentă în decor ar putea însemna sfârşitul pentru noi. Vom încerca să mergem cât putem de tare şi să stăm pe drum, fără riscuri. Va trebui să vedem la ce nivel putem să luăm startul şi atunci la fiecare etapă vom vedea cât de bine ne vom prezenta. Ne propunem să câştigăm titlul dacă s-ar putea. Acesta este obiectivul nostru pentru acest sezon, dar depinde la câte etape vom lua startul.

Motorsportnews.ro : Ce reprezintă raliul Braşovului pentru sportul cu motor?

Valentin Porcişteanu: Este un punct important în dezvoltarea şi menţinerea interesului pentru acest tip de sport. Probele din acest an au fost în mare parte la fel ca anul trecut, doar că anul trecut a fost ceva zăpadă şi mai frig.

Motorsportnews.ro : Ce ne puteţi spune despre probele din acest an?

Valentin Porcişteanu: A doua probă de la Şinca a fost una de viteză. Nu prea îmi plac probele în genul acesta. Îmi plac probele mai tehnice. În schimb Babarunca este o probă şi tehnică şi de viteză, lungă, unde trebuie să fi constant de la început până la sfârşit. Raliul Braşovului este important, ne-a obşnuit în fiecare an cu probe care să solicite atât echipajele, echipele cât şi maşinile. Este un raliu frumos.

Motorsportnews.ro : Mulţumesc. Multă baftă.

Pentru Motorsportnews.ro Dan Străuţi

One thought on “Interviu cu Vali Porcisteanu dupa Tess Rally 2010”

  1. Daca avea si Vali gume noi pe Babarunca, cum a avut Bogdan Marisca, sigur castiga raliul Brasovului.

Comments are closed.