Intrebari&Raspunsuri cu : Catalin Cismaru

Motorsportnews.ro : De unde pasiunea pentru sporturile cu motor? Ce pasiuni in afara de motorsport mai ai?


Catalin Cismaru : Pasiunea pentru sporturile cu motor vine de foarte mic, din adolescenta 🙂 E atat pasiunea pentru masini, cat si cea pentru competitie. Alte hobbyuri…sahul, fotbalul, mai nou bricolaj de cand m-am mutat la casa, filme SF.

 

Motorsportnews.ro : Ce parere au prietenii si familia despre sportul pe care-l practici ? Te sustin?


Catalin Cismaru : Prietenii sunt incantati, pe cei mai multi i-am si implicat in asta, iar in sotia mea am cel mai mare sustinatori, motiv de echilibru si evolutie posibil.

 

Motorsportnews.ro : Catalin, un 2010 nu tocmai fericit pentru tine tinand cont ca ai fost prezent doar la o etapa a CNVC – Sinaia. In afara de bugetul pe care nu ai reusit sa-l strangi au mai fost si alte motive?


Catalin Cismaru : Nu, daca as fi avut buget, era ok 🙂

 

 

Motorsportnews.ro : Cum ai reusit sa te abtii sa nu mai vii cu “bani de acasa” ?


Catalin Cismaru : M-am responsabilizat si acum a devenit o meserie, deci e mai greu sa accept conceptul de a aduce bani de acasa.

 

Motorsportnews.ro : Cum e sa stai un an departe de orice competitie ? Cu ce ti-ai ocupat timpul ?


Catalin Cismaru : A fost mai usor decat ma asteptam, dar totusi greu. Am avut insa de construit alte lucruri care m-au tinut ocupat.

 

Motorsportnews.ro : Ce parere ai despre schimbarile de regulament ale CNVC dar si CNR ? O “victorie” pentru viteza in coasta a fost revigorarea intrecerii pe echipe prin reducerea taxelor. Vei face parte din vreo echipa?


Catalin Cismaru : Da, voi avea o echipa pe care o voi manageria, si in care voi fi alaturi de un debutant talentat, Cosmin Dragnea, care va merge tot pe un Evo 9. La sfarsitul lui 2009 am pus umarul la initiativa cu scoaterea restrictorului pentru masinile de grupa N si A si pentru reducerea taxelor, deci sunt multumit.

 

Motorsportnews.ro : Ce masina utilizezi in afara probelor speciale si de ce ai ales-o ? Cum este sa revii la ea dupa weekend-urile pline de adrenalina ? Daca ai avea un buget nelimitat ce masina (de strada sau de concurs) ti-ai cumpara si de ce?


Catalin Cismaru : Acum merg cu  Grand Cherokee-ul  sotiei 🙂 care imi place foarte mult. Pe strada sunt un sofer super normal si civilizat, nu conduc decat masini comode si automate 🙂 La un buget nelimitat, de concurs as alege poate un Fiesta super 2000, iar de strada…ceva electric, Tesla.

 

Motorsportnews.ro : Ce parere ai despre motorsportul romanesc in ansamblu? A crescut numarul de practicanti, este mediatizat mai mult? Ce puncte forte sau slabe are acesta si cum pot fi acestea imbunatatite sau eliminate ?


Catalin Cismaru : Nu imi dau seama daca a crescut imaginea motorsportului in Romania, sunt prea in interior ca sa fiu obiectiv. Sigur ,,ai nostri,, au microbul, iar principala problema cred ca asta e, imaginea deficitara, din pacate, a unui sport minunat , asa cum e motorsportul.

 

Motorsportnews.ro : Vorbind despre fani, ce parere ai despre cei din Romania ? De ce crezi ca numarul fanilor sporturilor cu motor este mult mai mic fata de alte sporturi din tara, lipsa informatiilor sau lipsa interesului pentru motorsport in general? Cum crezi ca se pot aduce mai multi fani pe marginea probelor speciale?


Catalin Cismaru : Fanilor le multumesc intotdeauna ca sunt pe probe.  Imaginea insuficient mediatizata ii impiedica sa fie si mai multi. Deocamdata…

 

Motorsportnews.ro : Unde te putem vedea in sezonul 2011? Vei fi prezent la debutul campionatului ? Cum crezi ca va arata acest sezon ?


Catalin Cismaru : Mi-am propus sa fac sezon complet in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Sper sa si am un rezultat pe masura.

 

One thought on “Intrebari&Raspunsuri cu : Catalin Cismaru”

  1. salut BAGHIULE mi-au venit in gand cand citeam randurile de mai sus, nostalgia vremurilor trecute cand erai la inceput de drum si era asa frumos mergeam peste tot prin tara cu mercedesul lui Colombo , alb break si cu platforma dupa noi ,, mai se incingea motorul in pante mai mari dar il opream si pe urma continuam ,, CE VREMURI FRUMOASE SI APUSE sa fi sanatos in continuare al tau mic prieten FLR, FLOCEA

Comments are closed.