Publicitate

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Napoca Rally Academy) au fost într-o zi de grație sâmbătă la Arad, învingându-i pe toate cele cinci probe ale zilei pe concurenții direcți, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Prorally Team Brașov). Marișca a recuperat deficitul de 15 secunde pe PS5-PS8 și s-a aliniat probei finale de la Nadăș la egalitate perfectă cu Gîrtofan. Pilotul clujean a fost extrem de motivat și a oprit cronomentrul cu 24 de secunde mai repede față de prima sa trecere pe parcursul de 21km. Astfel, Marișca își consolidează poziția de lider în ierarhia națională, victoria de la Arad fiind cea de-a doua consecutivă după cea obținută în etapa de casă de la Cluj.

 

După un parcurs de excepție, Florin Tincescu și Sergiu-Sebastian Itu s-au confruntat cu probleme tehnice pe final (planetară), ratând podiumul la general și victoria la Clasa 3. Cu victoria de pe PS8, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au devansat echipajul NRA, însă componenții DTO-Tellur Rally Team au fost nevoiți să se mulțumească doar cu prima poziție a Clasei 3. Pe podium la general au urcat vicecampionii Turciei – Avcioglu Orhan și Korkmaz Burcin, după ce au completat ultimele patru speciale ale raliului de fiecare dată cu al doilea timp.

 

Clasament final al Raliului Aradului KIA 2017:

1. Marișca/Poenaru
2. Gîrtofan/Mârza +19.2
3. Orhan/Burcin +34.1
4. Porcișteanu/Dobre +40.4
5. Tomiță/Csegzy +3:00.8

Adrian Răspopa și Cosmin Diacu s-au impus la două roți motrice, cu un minut avans în fața lui Adrian Teslovan și Vajk Imre Cseh. Este cel de-al treilea succes la clasă din trei posibile în acest an pentru pilotul care se pregătește acum de runda de casă.

Clasa 7 a avut ecarturi mari la sosire între participanți, Mihai Manole și Florin Dorca aducând încă un trofeu de învingători în vitrina NRA.

 

Dănuț și Lucian Budai au învins la Cupa Suzuki, înaintea lui Radu Necula și Bogdan Vrabie. Victoria la Cupa Dacia a fost trecută în contul perechii Norbert Maior/Dorin Pulpea, cu trei minute avans în fața celui mai bun debutant al raliului, Mihnea Mureșan. Podiumul cupei a fost completat de ieșeanul Dan Zaharia, iar la clasa 9 s-au intercalat modelele Swift și Sandero în ordinea Budai – Maior – Necula.

 

Pe PS8 am pierdut liderul Clasei 11, Thomas Abraham, moștenitorul poziției de lider fiind Jean Tatu (Prorally Team Brașov) cu al său Subaru Impreza.

 

32 de echipaje au ajuns la sosire în etapa de la Arad, printre acestea nefiind și campionul național Simone Tempestini, constrâns la abandon.

Comentarii

comentarii

Publicitate

Sorry, the comment form is closed at this time.

Motorsportnews.ro