A inceput Raliul Aradului!

  • Gergo Szabo, cel mai rapid in shakedown
  • Start festiv in fata Primariei Municipiului Arad
  • Super speciala pe circuitul de karting

Raliul Aradului a inceput oficial, joi seara, cu startul festiv din fata Primariei Municipiului Arad. 48 de echipaje, dintre care 12 din Ungaria se vor lupta, incepand de astazi, pe cele 11 probe speciale cu o lungime totala de 115,8 km.

Gergo Szabo, castigatorul Raliului Aradului in 2009 si campionul en-titre, a fost cel mai rapid in shakedown-ul de dinaintea etapei a 7-a din Campionatul National. Pilotul maghiar a parcurs speciala lunga de 5 kilometri cu timpul de 3:06,5. „Va fi o lupta interesanta aici la Arad si imi doresc sa castig asa cum s-a intamplat si anul trecut. O victorie aici este foarte importanta in lupta pentru titlul de campion”, a spus Gergo Szabo, pilotul echipei Jack Daniels.

Dupa shakedown, sesiunea oficiala de teste de dinaintea Raliului Aradului, cele 48 de masini au invadat platoul din fata Primariei Municipiului Arad. „Am reusit, pentru a doua oara consecutiv, sa aducem pilotii din Campionatul National de Raliuri aici. In plus, au venit si 12 echipaje din Ungaria ceea ce este un lucru extrem de important tinand cont ca in 2011 vrem ca Raliul Aradului sa figureze ca etapa atat in Campionatul National al Romaniei, cat si in cel al Ungariei”, a spus Mihai Leu, organizatorul acestei etape.

Prima confruntare adevarata pentru pilotii inscrisi la Raliul Aradului va avea loc astazi, incepand cu ora 19:00, pe  circuitul Vegas International Karting unde este programata super speciala. Pe circuit vor concura cate doua masini, avand startul diametral opus,  care vor parcurge trei tururi. Lungimea totala a super specialei este de 3 kilometri. Sambata, in ziua a doua a Raliului Aradului, sunt programate alte 10 probe speciale cu o lungime totala de aproximativ 113 kilometri.

mai multe informatii si pe site-ul oficial www.raliularadului.ro