Victoria: cel mai dorit cadou la Arad. Gergo Szabo – Levente Csegzy câștigă Raliul Aradului

Gergo Szabo – Levente Csegzy câștigă pentru a doua oară Raliul Aradului, astfel cei doi acumulează 25 de puncte și ajung pe primul loc în clasamentul general. Cu două noi probe speciale Raliul Aradului a fost de bun augur pentru Gergo și Levi, aceștia acumulând până în acest moment un total de 108 puncte.

Cei doi aveau să înceapă ziua probelor speciale într-un ritm rezervat iar după un duel al secundelor cu Csaba Spitzmuller, au forțat la maximum și, după penultima buclă, a trecut pe primul loc, cu aproape 18 secunde in fața lui Spitzi.

Gergo Szabo s-a arătat mulțumit de noile probe iar aniversarea zilei sale de naștere a fost răsplătită cu cel mai dorti cadou de la Arad: victoria acestei etape.

Făcând un rezumat al etapei de la Arad, sunt de părere că decizia introducerii noilor probe a fost inspirată, au fost probe de calitate pe care le-aș caracteriza ca fiind asemăntoare cu cele din Finlada, cu săritori și paliere de viteză. Oricum, cred că am reușit să ne găsim ritmul optim cu care să parcurgem probele speciale și mărturisesc că de regulă nu am emoții înaintea curselor, dar de data aceasta tensiunea a fost mult mai mare, pentru a câștiga campionatul aveam nevoie de această victorie. Îmi pare rău pentru abandonul lui Marișca, nu au avut noroc au fost trădați de problemele tehnice, însă la Iași se poate întâmpla orice. Avem speranța că vom putea bate iar dacă nu, țintim spre un loc pe podiuma declarat Szabo .

Mai în glumă mai în serios pilotul maghiar a amintit faptul că Csaba Spitzmuller este aici pentru a fi învingător și nu învins, deci nici nu se poate pune problema ca acesta să concureze în favoarea lui Gergo

Csegzy Levente ocupantul scaunului de navigator, dedica bineînțeles Victoria coechipierului său:

Evident, dedic această victorie lui Gergo, care și-a sărbătorit ziua de naștere, ne-am dorit foarte mult să câștigăm la Arad în primul rând pentru el, întradevăr am încercat să fac din punctul meu de vedere tot ce este omenește posibil pentru a termina pe prima poziție acest raliu. Au fost momente dificile mai ales pe prima buclă de după masă, într-adevăr s-a mers pe unele locuri mult prea tare ținând cont de terasament și de aderența pe care am avut-o, până la urmă am reușit să terminăm așa cum ne-am dorit. Am avut și mici probleme tehnice pe probele noi, dar care nu ne-au influențat însă parcursul.

Raliul Aradului reprezintă penultima etapă a sezonului competițional, iar lupta pentru poziția supremă în ierarhia națională se va da la Iași.

Gergo Szabo și Csegzy Levente sunt susținuți în Campionatul Național de Raliuri al României de: Jack Daniel’s,  Boccardo Entreprise, Iony Piese Auto Sibiu, Wayteq, B.box, Cosmote, Nike, Julius Meinl, Hotel Târnava.


Cătălin NUNU

foto: Balazs Attila / rallyfoto.ro