Inapoi in viitor

  • Alex Filip ia startul in raliul in care mers ca si copilot in 1999
  • Spectacol total pe Transfagarasan
  • Campania „Race and Help” continua si la Raliul Argesului

Alex Filip si Bogdan Iancu vor ajunge in acest sfarsit de saptamana pe Transfagarasan, cel mai cunoscut drum din Romania, cu ocazia Raliului Argesului 2010.

Alex Filip a debutat in raliuri ca si copilot. Acest lucru se intampla, in 1999, iar la Raliul Argesului a mers alaturi de Razvan Trisnevski la bordul unei masini Dacia 1410. 11 ani mai tarziu, Alex Filip va lua startul, din nou, in Raliul Argesului. „Am multe amintiri frumoase din perioada de inceput a carierei mele. Am realizat foarte repede ca imi place mult mai mult sa stau la volan, decat in dreapta, si am fost, anul trecut, la un pas sa castigam titlul la grupa A. Imi plac foarte mult probele speciale incluse in acest raliu, probe apreciate inclusiv de realizatorii emisiunii TopGear, si regret ca acest raliu nu are mai multi kilometri”, a spus Alex Filip, inaintea recunoasterilor oficiale pentru Raliul Argesului 2010.

Startul pe prima speciala din Raliul Argesului, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri, se va da sambata, 8 mai,  la ora 09:54. Echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu va avea de parcurs 336,3 kilometri dintre care 92,7 km impartiti in 9 probe speciale. „Este un traseu solicitant din toate punctele de vedere si sunt foarte curios cum va influenta vremea desfasurarea acestei etape. Tinand cont ca masina noastra este cea mai slaba din punct de vedere tehnic de la grupa A sper sa ne clasam pe podium in aceasta etapa”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.

Campania „Race and Help”, prin care echipajul 79 strange fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov, va continua si la Raliul Argesului. In etapa a doua a sezonului in contul „Race and Help” pot intra 463,5 Euro, bani care vor fi donati de Citroen Romania. „Sunt foarte bucuros ca sponsorii nostri au acceptat si anul acesta provocarea de a dona cate 5 Euro pentru fiecare kilometru de proba speciala parcurs. La Brasov am strans 508 Euro, donati de Michelin Romania, iar aici putem strange aproape 500 Euro. Si din acest punct de vedere imi doresc ca raliurile din Romania sa fie cat mai lungi. In plus, ii provoc, din nou, pe colegii mei sa doneze o suma de bani, la fel ca la Brasov, in urna special amenajata in parcul nostru de service”, a mai spus Alex Filip.

Raliul Argesului se va termina duminica, 9 mai, cu un rally show programat pe un traseu special amenajat in Holding Park. „Actiunea va incepe de la ora 09:00 dimineata si aici vom incerca sa facem spectacol. Acest show nu conteaza in clasamentul final al raliului si tocmai de aceea vom merge pentru public”, a mai adaugat Alex Filip.

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si Hospice Casa Sperantei Brasov.