Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010

 
 
 

 

Pentru a opta oara consecutiv C.S. SAVU RACING organizeaza Raliul Clujului, etapa a 4-a in cadrul Campionatului National de Raliuri – Dunlop, editia 2010. Avand o traditie inceputa in anul 1975, Raliul Clujului a ajuns la a 29-a editie. Anul 2008 a adus cel mai mare numar de participanti inscrisi la o competitie in epoca moderna a raliurilor din Romania, 75 de echipaje luand startul din Piata Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca. Anul 2009 a adus recunoasterea internationala a acestui raliu, dupa ce vreme de cativa ani in tara noastra nu s-au mai organizat competitii de asemenea anvergura, Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2009, ramanand si singura competitie de acest gen din sezonul trecut.

Traseul propus spre aprobare Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cuprinde noua probe speciale, desfasurate in totalitate sambata, 25.06.2010, totalizand 104,80 km, dintr-un total de 277,00 km. Din seria noutatilor cu care organizatorii i-au obisnuit in fiecare an pe iubitorii motorsportului se numara amenajarea Parcului de Service langa Parcul Inchis, in cadrul Pietii Unirii din Cluj-Napoca, alaturi de inserarea in planul orar a unei noi probe speciale in lungime de 7,20 km. Pentru prima data la Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, conform noilor reglementari FRAS, se va organiza un Shakedown in cadrul caruia concurentii isi vor putea testa si regla masinile de concurs in functie de configuratia traseului. Tot la capitolul noutati

Polus Center Cluj devine pentru prima data gazda unui eveniment din cadrul Campionatului National de Raliuri, aici fiind stabilite locatiile Conferintelor de Presa, Secretariatului, Colegiului Comisarilor Sportivi, Superspecialei si Festivitatii de Premiere. Acest nou partener al raliului se alatura celor deveniti traditionali:

Consiliul Judetean Cluj Napoca Consiliul Judetean Cluj si Primaria si Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, precum si Directia Judeteana de Sport Cluj; Mobil 1 prin Star Lubricants – sponsor principal, Banca Transilvania, Compexit, Topcar, Adax -sponsori. La buna desfasurare a raliului vor conlucra si partenerii tehnici: Autoworld– dealer Volkswagen, PMA Invest, A-Car, Kopiernicus, Delroti, A&M Graphis, Infinity Sports, Karcher prin Epinvest, Best Western Topaz, SMURD Cluj.

Partenerii de imagine sunt BoomAdvertising, 4Media si Hostvision, iar promovarea evenimentului va fi asigurata de TVR 3, Pro TV, TeleEuropaNova, ProFM, Radio Guerilla, AutoBusiness, 24-FUN, Faclia, Ziarul de Cluj, Autorally, Rallymax.

www.horatiusavu.com
www.raliulclujului.ro