Noutati Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010 Ziua 1 de recunoasteri

Ieri, 24.06.2010, a debutat Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants 2010 cu inscrierile la recunoasteri si parcurgerea traseului de catre participanti pentru prima data. Ploile cazute in ultima perioada, chiar daca au fost in cantitati insemnate, ducand la inundatii in judet, nu au afectat in mod semnificativ calitatea traseului. S-au inscris pana in acest moment 44 de echipaje, toate la sectiunea nationala a raliului. Din motive tehnice, concurentii straini care s-au inscris pentru sectiunea internationala a raliului, acesta fiind inscris si in acest an ca si ,,cursa rezervata’’ in Calendarul Sportiv International, nu s-au mai putut deplasa la Cluj-Napoca, acest fapt ducand la hotararea organizatorilor de a anula aceasta sectiune internationala a raliului. Pentru anul urmator, organizatorii Raliului Clujului isi propun, impreuna cu forurile diriguitoare ale motorsportului romanesc, gasirea unor solutii mai viabile pentru inscrierea competitiei pe plan international.

Pentru prima data la Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, prin eforturile Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, compania G4S va fi prezenta, dorind implementarea unui program de monitorizare a automobilelor de concurs. Astfel, toate masinile participante vor fi monitorizate GPS, identificarea unor probleme pe traseu fiind mult mai facila, reducand astfel timpul de interventie in cazul unui accident.

De asemenea, organizatorii vor incerca sa implementeze pentru prima data un sistem care sa permita vizualizarea  proape in timp real a timpilor de pe probe, rezultatele putand fi vizualizate pe site-ul raliului www.raliulclujului.ro, la sectiunea noutati.

In memoria regretatului Laurentiu MOLDOVAN, om si sportiv de exceptie, care a reprezentat cu succes de nenumarate ori Clujul in competitiile automobilistice, fiind totodata si mentorul multor sportivi clujeni, organizatorii Raliului Clujului Mobil 1 Star Lubricants au decis instituirea , incepand cu acest an, a ,,Trofeului Laurentiu MOLDOVAN”, trofeu care se va acorda celui mai tanar sportiv inscris in competitie.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2010, se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu ajutorul: Consiliului Judetean Cluj si al Primariei si Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, precum si al Directiei Judetene de Sport Cluj; Mobil 1 prin Star Lubricants – sponsor principal, Banca Transilvania, Compexit, Topcar, Polus Center Cluj, MotecX Power, Tetarom, S.C. de Constructii Napoca S.A. – sponsori.

La buna desfasurare a raliului isi aduc aportul partenerii tehnici: Autoworld – dealer Volkswagen, PMA Invest, A-Car Romania, Kopiernicus, Delroti, A&M Graphis, Coca-Cola, Ciuc Premium, Bosch, Best Western Topaz si Diesel Club. Parteneri: Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, Agentia Nationala Antidrog, SMURD Cluj, CERT. Partenerii de imagine sunt BoomAdvertising, 4Media, Pablo si Hostvision, iar promovarea evenimentului este asigurata de TVR 3, TVR Cluj, Pro TV, TeleEuropaNova, Pro FM, Radio Guerilla, Radio Cluj, Autoshow, AutoBusiness, 24-FUN, Monitorul de Cluj, Faclia, Autorally.ro, Rallymax.ro, Prorally.ro, Rally Magazin.ro, On-Board.ro, MotorsportNews.ro, Rallyphoto.ro, Rallyfanatic.hu.