Raliul de acasă ne obligă

A patra etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Raliul Clujului Mobil1, este una dintre cele mai importante curse ale sezonului pentru echipajul Edwin Keleti și Victor Ponta. Edwin Keleti se află acasă, ceea ce presupune o presiune în plus pentru echipajul 99, liderul  clasamentului general al grupei A.

Edwin Keleti: Raliul de casă are o importanță deosebită pentru orice pilot. Suntem în fața propriilor susținători, ai familiei și prietenilor care, evident, așteaptă un rezultat bun din partea noastră. Știu că și pentru Victor cursa de la Cluj e la fel de importantă ca pentru mine și sunt convins că totul va fi bine pus la punct la momentul startului. Vom aborda cursa cu aceeași seriozitate ca pînă acum fără însă să forțăm în plus. Cred că o victorie reprezintă un target realist. Condițiile meteo din ultima vreme și probabil starea drumurilor pe durata cursei ne vor pune la încercare, dar sunt sigur că pneurile Pirelli de ploaie pot face diferența, dacă e cazul.  Mașina este pregătită iar pentru cursa de acasă beneficiem de un up-grade al electronicii, oferit de Renault Sport Technologies.

Victor Ponta: La Cluj Edwin este acasă și trebuie să câștigăm și aici. Este vorba de un Raliu care are  o semnificație aparte pentru noi, ceea ce ne motivează în plus. Cele trei victorii obținute până acum sunt și ele un factor motivant pentru că trebuie să le arătăm de ce suntem în stare și celor de acasă.  Sunt convins că vom reuși să gestionăm cursa ca celelelalte etape din acest sezon și sper ca totul să  fie bine la final.

Edwin Keleti și Victor Ponta conduc clasamentul grupei A în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, cu un total de 75 de puncte obținute în urma celor trei victorii, din tot atâtea posibile. În acest sezon ei sunt sprijiniți de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, Colgate-Palmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Clujului Mobil1 2010 se va desfășura vineri (25 iunie) și sâmbătă (26 iunie) în Cluj Napoca și zona de munte a județului. Organizatorii au pregătit în acest an două superspeciale, una vineri seara și alta sâmbătă la finalul cursei în parcarea Polus Center Cluj. Între cele două probe spectacol, concurenții vor alerga sâmbătă alte șase probe speciale pe bucla Tarnița-Râșca-Căpuș.

p.r. 4media.ro Bogdan Roșca

credit foto Cătălin Stoia simcat.ro