Deznodământul luptei pentru podiumurile Cupei Dacia se trasează la Iași

Iașiul găzduiește în perioada 8-9 octombrie ultima rundă din cel de al patrulea sezon al Cupei Dacia, competiție monomarcă ce se desfășoară în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop. După șapte etape în care Viorel Ivan s-a desprins categoric în postura de lider al clasamentului general, Cupa Dacia își va stabili la Raliul Iașiului componența podiumurilor. Lupta este încă deschisă pentru podiumul clasamentului general, având în vedere că înainte de ultimii 129,4 km din sezon atât Adrian Grigore, Sebastian Barbu cât și Bogdan Năstase și Alex Mirea pot încheia pe una din cele două trepte rămase libere. În clasamentul debutanților Sebastian Barbu este lider și dovedește că trecerea de la schi la automobilism i-a fost benefică. După locul trei obținut la Raliul Aradului, unde a beneficiat și de abandonul lui Bogdan Năstase și de cel al lui Alex Mirea, sibianul ocupă locul trei în clasamentul general al Cupei Dacia având șanse să plece de la Iași atât cu trofeul debutanților cât și cu cel cuvenit locului trei.

Bogdan Năstase și navigatorul său Alex Popidan vin la Raliul Iașiului să își apere șansele la podium după ce la Arad, în penultima etapă din acest sezon, au abandonat pe PS 3, când în urma unei săritori nu au mai putut controla mașina la aterizare.

Ramona Aur – copilot în Cupa Dacia

Fiica multiplului campion național de raliuri, Titi Aur va participa la Raliul Iașiului fiind copilotul lui Bogdan Vrabie. Decizia Ramonei de a concura cu o Dacia Logan vine să sublinieze că mașinile din Cupa Dacia sunt o soluție bună pentru începători sau pentru cei care vor să revină în raliuri. Din a doua categorie face parte și Bogdan Stanoiev care după incidentele avute în WRC și decizia de a renunța la viața competițională a revenit în 2010 la câteva etape din Cupa Dacia, reușind la Raliul Aradului să termine pe locul doi.

Clasament Cupa Dacia dupa 7

Credit foto  – Cătălin Stoia/Simcat