Raliul Iasului punct final in CNRD 2010 si pentru Horatiu Savu

Ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010 s-a desfasurat la Iasi in perioada 8-9 octombrie 2010. Aceasta avea sa decida campionul national pentru acest sezon, in timp ce pentru Horatiu SAVU se dorea a fi  o  incercare  de  a  indrepta  situatia  neplacuta  ivita  dupa  cele  doua  abandonuri  tehnice  consecutive.

Insa participarea la aceasta etapa urma sa fie cu mari semne de intrebare datorita imposibilitatii participarii lui Marc BANCA, copilotul echipajului pentru acest sezon. Dupa indelungi tatonari, singurul care avea sa raspunda prezent solicitarii,  desi se  afla  proaspat  sosit  din  “luna  de  miere”,  avea  sa  fie  Victor MIHAILESCU,  copilotul cu  care Horatiu a parcurs cei mai multi kilometri de proba speciala de  la revenirea pe scena campionatului. Experienta comuna  a  celor  doi  avea  sa  se  transforme  in  cel  mai  bun  rezultat  din  ultima  perioada,  si  anume  locul  5  in clasamentul general FIA, chiar daca programul de recunoasteri a fost epuizant iar raliul, mai ales in ziua secunda a fost  extrem de dificil, datorita in principal conditiilor  meteorologice nefavorabile. Confruntat cu probleme de alimentare  pe  proba  secunda  a  zilei  intai  si  cu  o  alegere  neinspirata  a  anvelopelor  in  ziua  secunda,  echipajul clujean avea sa ajunga la sosire cu un ecart destul de mare fata de echipajul castigator, dar cu un avans confortabil fata de urmaritori.

Horatiu:In primul rand as vrea sa multumesc tinerei familii Mihailescu pentru disponibilitatea aratata vis-a-vis de participarea lui Victor la aceasta ultima etapa. Chiar imi doream un rezultat bun, dupa contraperformantele de la cele 2 raliuri precedente. Cred ca am facut  tot ceea ce era posibil din punctul de vedere al unui echipaj mai privat decat celelalte echipaje private din campionat. Nu prea poti emite mari pretentii cand nu ai nicio sustinere materiala  si  incerci  sa  mergi  cat  poti  de  tare,  dar  safe  in  acelasi  timp,  cu  anvelope  second-hand,  fara  teste premergatoare si fara shakedown-uri”.

Victor:Sunt incantat ca am reusit sa fiu alaturi de Horatiu la aceasta etapa, si sa refacem un echipaj dupa o pauza de 2 ani. Targetul nostru a fost sa terminam raliul in puncte, obiectiv realizat cu un rezultat destul de bun. Probele au  fost  foarte  frumoase,  dar  etapele  distrugatoare.  Vreau  pe  aceasta  cale  sa  multumesc  DUNLOP  pentru implicarea benefica atat in CNRD cat si in Romanian SuperBike, campionat in care am evoluat in acest sezon”.

Echipajul  doreste  sa  multumeasca  tuturor  celor  care  ii  sustin  precum  si  partenerilor  media  Hostvision  si Autobusiness.