Raliul Iasului un eveniment unic in Moldova

Ultima etapa a Campionatului National de Raliuri – Dunlop, Raliul Iasului, a ajuns la final, iar organizatorii au facut bilantul evenimentului auto, unic in Iasi si in Moldova. “S-a terminat cu real succes ultima etapa a Campionatului National de Raliuri-Dunlop. Raliul Iasului a insemnat o desfasurare de forte cu adevarat impresionanta, de la personalul de organizare si pana la cel de asigurare a tuturor masurilor de securitate necesare. A fost si o lupta stransa pentru stabilirea ierarhiei Campionatului, pentru unii lupta incheindu-se prea devreme iar pentru altii terminandu-se prin cucerirea podiumului de la Iasi si implicit a locurilor meritate pe podiumul Campionatului. A fost un raliu gustat de public, peste 2.000 de spectatori au venit la Rapa Galbena in conditii de vreme buna sa vada superspeciala, dar i-am regasit pe probe si sambata cand a plouat si era din ce in ce mai frig. A fost un raliu apreciat de piloti, probele speciale de la Iasi fiind pe gustul echipajelor, deopotriva tehnice dar si de viteza, cu evenimente inerente acestui sport: iesiri in decor si abandonuri tehnice. A fost un raliu in care festivitatea de premiere a incununat evolutiile spectaculoase de pe probele speciale. A fost un raliu al maiestriei si al curajului, al pasiunii pentru sportul cu motor, al efortului impins pana la extrem. si asa cum am mai spus si altadata, a fost un raliu organizat in primul rand pentru sportivi, si daca ei au avut numai cuvinte de lauda, inseamna ca a iesit bine si noi trebuie sa fim multumiti“, a declarat Lucian Filip, directorul organizatoric al Raliului Iasului.

Sef de traseu la Raliul Iasului, Cristian Angheluta, presedintele clubului organizator a anuntat ca si-ar dori ca in cativa ani, acest eveniment sa faca parte din calendarul federatiei internationale, sa devina o etapa de IRC sau WRC. “Din punct de vedere al sportivilor si al celor de la Fedaratie totul a fost organizat la nivel exceptional. Toata lumea a fost multumita iar Raliul Iasului s-a ridicat la nivelul asteptarilor, ca de fiecare data. Competitia propriu-zisa a decurs in parametrii normali, chiar daca sambata a plouat. Lupta a fost foarte stransa pana la final, cand Gergo Szabo a iesit pe locul intai, iar Vali Porcisteanu a terminat pe locul 4 la Iasi si pe 2 in ierarhia nationala. Surpriza a fost ca Dan Gartofan a reusit sa urce pe podiumul Campionatului National, dupa locul 2 luat la Iasi, semn ca lui Giri ii prieste aceasta etapa. Vom continua demersurile pentru a gazdui si la anul o etapa din campionat la Iasi si sa o facem chiar o etapa challenge pentru IRC sau WRC. Mi-as fi dorit mai multa lume pe probe, dar oricum s-a observat o crestere a numarului de spectatori, mai ales la Rapa Galbena, semn ca Raliul Iasului devine deja o traditie pentru ieseni, asa cum s-a intamplat si inainte de Revolutie“, a declarat Cristian Angheluta, presedintele Rally Motor Sport.

In final, organizatorii Raliului Iasului au tinut sa multumeasca tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a evenimentului: Federatia Romana de Automobilism Sportiv, Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Prefectura Iasi, Directia de Sanatate Publica a Judetului Iasi, Serviciul Judetean de Ambulanta Iasi, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul Judetean de Politie, Politia Rutiera, SMURD, Inspectoratul Silvic, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Politia Comunitara, Romsilva si sponsorilor: Prista Oil, Dunlop – Good Year, Grupul Alexandrion, KLAR Profesional – Policolor, Hotel Unirea, Honda Iasi, Subaru Motors Trading – Confort Autotrading Iasi, Mobilis.