Bogdan Marisca, lider in Campionatul National de Raliuri

Bogdan Marisca, pilotul Napoca Rally Academy, a plecat de la Targu Mures cu 12 puncte si ramane lider in clasamentul general, dupa trei etape, in Campionatul National de Raliuri. Tempesta, colegul sau de echipa la Napoca Rally Academy, a abandonat dupa prima proba si se pregateste acum pentru Serbia Rally, etapa a doua din Cupa Europei de Est la Raliuri.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu nu au riscat nimic in Raliul Targu Mures si au plecat acasa in postura de lideri ai clasamentului general din Campionatul National de Raliuri cu un total de 52 de puncte, cu 9 puncte mai mult decat urmatorul clasat. Echipajul Napoca Rally Academy a terminat etapa a treia a sezonului pe locul 4 si se pregatesc acum pentru Raliul Clujului, cursa lor de casa. „A fost un raliu spectaculos, de mare viteza, in care nu am vrut sa riscam absolut nimic. Nu m-am simtit deloc confortabil la volanul masinii Subaru Impreza STI si tocmai de aceea am abordat un stil de pilotaj mai prudent, dar este clar ca pentru etapa urmatoare va trebui sa upgradam masina din puncte de vedere tehnic. Sigur, mi-as fi dorit sa urc pe podium, dar acum cel mai important lucru este ca am ramas lideri in clasamentul general. As mai vrea sa-i felicit pe Spiti, Szabo si Giri pentru evolutia lor de aici”, a spus Bogdan Marisca, la finalul celui mai rapid raliu pe asfalt din calendarul intern.

Tempesta si Dorin Pulpea au terminat prima zi in postura de lideri, dar nu s-au putut bucura nici macar o secunda de victoria pe super speciala programata pe strazile din Targu Mures. „Am mers prudent pe super speciala pana in ultimul viraj pe care l-am abordat cu superficialitate. A fost greseala mea si mi-o asum in totalitate. Sunt unele greseli de pilotaj care nu te costa nimic si altele care te pot costa totul. Asa s-a intamplat si aici la Targu Mures. Singura multumire este ca masina a revenit, dupa ultima verificare tehnica din Italia, la parametri normali”, a spus Tempesta, dupa incidentul de pe super speciala.

Chiar daca ar fi existat posibilitatea sa continue etapa de la Targu Mures, Tempesta a decis sa se retraga dupa prima proba a raliului. „Nu am vrut sa risc absolut nimic si oricum nu era sigur ca mecanicii vor putea repara masina. Asta a fost tot pentru Targu Mures. Acum urmeaza etapa din Serbia, din calendarul Cupei Europei de Est la Raliuri, unde trebuie sa ne aparam titlul castigat anul trecut. In plus, cu actualul sistem de punctaj cred ca putem recupera punctele pierdute in etapele urmatoare, mai ales ca s-au terminat etapale rapide de asfalt si incep cele pe macadam”, a mai adaugat Tempesta, care in weekendul 18 – 20 iunie va lua startul in prima etapa din Cupa Europei de Est la Raliuri.

Urmatoarea etapa din Campionatului National de Raliuri, la care va lua startul si echipa Napoca Rally Academy, este Raliul Clujului, programat in perioada 24 – 26 iunie, pe specialele de asfalt din jurul orasului Cluj. „Urmeaza cursa de casa pentru noi si tototdata ultima etapa de asfalt a sezonului. Obiectivul nostru este sa terminam cu toate cele patru masini ale echipei pe podium, atat in clasamentul general cat si la grupa A unde concureaza Dani Ungur si Vlad Cosma si sa ne impunem in clasamentul pe echipe. Eu mi-am propus sa obtin o clasare cat mai buna in Serbia pentru ca vreau sa-mi apar titlul european cucerit anul trect”, a mai spus Tempesta, dupa etapa de la Targu Mures.

Berti Panaiot