Doua trofee noi la Raliul Sibiului 2010

In afara punctelor si a trofeelor obisnuite care se pot castiga la o etapa din Campionatul National de Raliuri, la Raliul Sibiului se pun in joc alte doua trofee speciale.

Incepand cu editia din acest an, pilotii si toti cei implicati in Raliul Sibiului se vor lupta pentru inca doua trofee suplimentare. Organizatorii etapei de la Sibiu, ajunsa la editia cu numarul zece, vor acorda trofeul “Star of the rally” unei persoane care s-a facut remarcata in timpul Raliului Sibiului. Acest trofeu poate fi castigat de absolute oricine care si-a adus contributia raliului fie in calitate de pilot, copilot, oficial, arbitru, spectator sau voluntar. Trofeul „Star of the rally” se va acorda, incepand cu 2010, la toate editiile viitoare ale Raliului Sibiului. „Nu este o ideea noua pentru ca au mai existat astfel de inititiative in tecut, dar acest trofeu este, pur si simplu, modul nostru de a spune MULTUMESC unei persoane care s-a remarcat in timpul raliului fie printr-o performanta sportiva, fie printr-un gest de curaj sau printr-o actiune care a dus la buna desfasurare a raliului”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

In schimb, trofeul „Speed Max” este dedicat in exclusivitate pilotilor care vor lua startul la fiecare editie. Trofeul „Speed Max” va intra in posesia celui mai rapid pilot pe proba speciala Santa Max, o proba mixta de macadam si asfalt, introdusa in premiera in programul raliului. Speciala Santa Max are o lungime de 23 de kilometri si este compusa din proba Santa pe coborare, o sectiune de aproximativ 2 kilometri pe asfalt si speciala Calugarul.

Raliul Sibiului incepe joi, 15 iulie, cu startul festiv in Piata Mare a orasului Sibiu, urmand ca vineri si sambata pilotii din CNR sa parcurga 147,3 kilometri impartiti in 10 probe speciale.

Berti Panaiot