Primul meci din retur

  • „Dinamobilul” a primit un upgrade pentru returul campionatului
  • Campania „Race and Help” continua si la Raliul Sibiului
  • Rezultate pe SMS, direct pe telefonul mobil

Pentru Alex Filip, Raliul Sibiului din 2007 a fost prima etapa la volanul unui Citroën C2 R2. In 2010, la Raliul Sibiului, „Dinamobilul” a devenit C2 R2 Max.

Dupa abandonul de la Raliul Clujului, Alex Filip si Bogdan Iancu sunt pregatiti sa recupereze punctele pierdute la Cluj, in Raliul Sibiului, cel mai lung, cel mai dur, dar si cel mai spectaculos raliu pe macadam din calendarul competitional. „Sunt foarte incantat de faptul ca Raliul Sibiului este etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge. Este prima cursa pe macadam din 2010 si aici cel mai important lucru este strategia de abordare a fiecarei probe speciale. Sunt convins ca anvelopele Michelin isi vor dovedi rezistenta in cel mai dur raliu din Campionatul National”, a spus Alex Filip.

Incepand cu Raliul Sibiului, echipajul 79 concureaza cu un C2 R2 Max. „Nu este o masina complet noua ci am upgradat vechiul model cu kitul de Max. Singurul lucru pe care nu am reusit sa-l schimbam, din cauza timpului foarte scurt intre raliul de la Cluj si etapa de la Sibiu, este motorul, dar asa cum spuneam, aici la Raliul Sibiului, nu viteza este factorul cel mai important”, a mai adaugat Alex Filip, care va povesti tot ce i se intampla la Raliul Sibiului pe blogul personal la www.alexandrufilip.ro/blog.

Blogul personal al lui Alex Filip nu este singura sursa pentru a ramane in contact cu tot ceea ce se intampla la Raliul Sibiului. „Incepand cu aceasta etapa toti suporterii pot primi prin SMS, direct pe telefonul tau mobil, stiri, clasamentele etapelor plus multe alte detalii. Pentru acest lucru acestia nu trebuie decat sa trimita un SMS cu textul RALLY la 1311 (1 euro fara TVA)”, a mai adaugat Alex Filip.

Raliul Sibiului este cel mai lung din Campionatul National de Raliuri cu o lungime totala de 428,4 kilometri, dintre care 147,3 kilometri impartiti in zece probe speciale. Acest lucru inseamna ca echipajul 79 poate strange inca 736,5 Euro in cadrul campaniei „Race and Help” prin care Alex Filip si Bogdan Iancu aduna fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov. In total, in contul „Race an Help” s-au strans, dupa primele patru etape din CNR, 1.471,5 Euro. Banii stransi la Raliul Sibiului in cadrul acestei campanii vor fi donati de Orange Romania.

Pentru Alex Filip si Bogdan Iancu, Raliul Sibiului va incepe, joi 15 iulie la ora 20:00, in Piata Mare a orasului, la startul festiv, va continua vineri, cu patru probe speciale, si sambata, cu sase probe speciale. „Este primul raliu mixt, cu probe de macadam care contin si portiuni asfaltate, si cred ca vom avea parte de un spectacol total. Sper sa vina cat mai multi spectatori atat in prima zi, cand se va desfasura din nou speciala Santa pe noapte, dar si in ziua a doua pe speciala Santa Max”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79, care concureaza in fata proprilor suporteri. 

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Baumax Romania, Radcom, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov.

Berti Panaiot

Credit foto: rallyphoto.ro