Festina Lente

Liderii grupei A în clasamentul Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop” îşi doresc un parcurs reuşit în Raliul Sibiului 2010, care să-i ferească de probleme tehnice şi să le aducă suficiente puncte pentru a-şi menţine poziţia. Edwin Keleti şi Victor Ponta marchează la Sibiu trei ani de la prima cursă împreună.

Edwin Keleti: Este cel mai dur raliu din Campionat, pe care îl abordăm cu mult respect. A termina în Raliul Sibiului nu e acelaşi lucru cu a fi cel mai rapid, ci mai degrabă e vorba de faptul că ai reuşit să găseşti un echilibru între viteză şi conservarea maşinii. Este o sarcină extrem de dificilă… Cam aşa arată şi  strategia noastră. Aş spune mai degrabă că e vorba de o abordare în stil festina lente. La final ne dorim o poziţie pe podiumul grupei pentru a acumula cât mai multe puncte care să ne meţină în postura de lideri. Sunt un mare fan al acestui raliu chiar dacă este aşa de dur. Traseul de anul acesta este senzaţional şi vor pune la grea încercare anvelopele Pirelli. Sunt însă convins că vom găsi pneul potrivit pentru probele speciale de aici. Din punct de vedere sentimental raliul acesta are o semnificaţie aparte pentru noi fiindcă , să nu uităm, este cursa în care am început în urmă cu trei ani colaborarea cu Victor pe celebra Şanta de noapte.” 

Victor Ponta: Este raliul la care am cele mai mari emoţii, dacă ne uităm la ghinioanele din  anii trecuţi. În acelaşi timp, am şi cele mai mari aşteptări pentru că sunt convins că s-a spart ghinionul. Sper să mergem foarte bine , nu va fi uşor, dar pentru noi cred că e important să mergem calculat în partea a doua a Campionatului pentru a ne menţine lideri.

Edwin Keleti și Victor Ponta conduc clasamentul grupei A în Campionatul Național de Raliuri „Dunlop”, cu un total de 100 de puncte obținute în urma celor patru victorii, din tot atâtea posibile. În acest sezon ei sunt sprijiniți de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, Colgate-Palmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell şi Autovit.ro.

Raliul Sibiului este a cincea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop”, prima pe macadam din acest sezon. Competiţia se va desfăşura vineri şi sâmbătă, când concurenţii vor avea de parcurs peste 147 de kilometri de probe speciale pe unele dintre cele mai frumoase şi dure sectoare de drum din Campionat. Raliul include şi singura probă de noapte din România, Şanta, care adună an de an mii de spectatori. Startul pe această probă este programat vineri seara după ora 22.

Bogdan Roşca – 4media.ro

credit foto: Attila Balazs rallyphoto.ro