Locul 2 dupa ziua intai pentru Vali Porcisteanu


Vali Porcisteanu si Dan Dobre au avut un start bun in Raliul Sibiului, prima runda pe macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2010. In superspeciala disputata pe terenul de autocross din cartierul Strand ei au ocupat locul secund, la 0.8 de Gergo Szabo. “Suprafata de concurs a fost extrem de alunecoasa, dar locul secund a reprezentat un start bun in aceasta competitie”, a declarat Porcisteanu.

Au urmat cele doua treceri pe Dobarca, proba despre care Vali spunea inaintea competitiei ca este preferata sa. Pe prima trecere, ca si alti concurenti, Porcisteanu s-a plans de lipsa de vizibilitate, insa, chiar si in aceste conditii, a obtinut al treilea timp, dupa Szabo si Tempesta.

Apoi, pe a doua trecere, dupa ce oficialii au dat curs cererii pilotilor si au dat startul la intervale de doua minute, lucrurile au mers mai bine, Vali secondandu-l pe Szabo, loc pe care se clasa si in ierarhia generala inaintea probei de noapte. “Am avut si cateva mici erori, in special pe a doua trecere, altfel, probabil ca ecartul era mai mic de patru secunde, asa cum a indicat timpul oficial”, spunea Vali, in parcul de service, inainte
de a porni spre proba Santa.

Pe Santa, Vali a obtinut al treilea timp, la 7,7 secunde de castigator, Marisca, si doar doua zecimi de Tempesta. “Am avut ceva probleme de vizibilitate, mai ales din pricina luminilor, si am avut si cateva viraje in care n-am mers cum imi doream. Pana la urma insa, am incheiat ziua pe locul doi, un rezultat care ma bucura. Sigur, maine este o zi lunga, cu probe dure, dar imi pare bine ca mi-am asigurat o buna pozitie de start. Eu
cred ca rezultatul se va decide pe prima bucla de maine si, chiar daca vom aborda cu circumspectie zonele pe care le consideram cu probleme, vom ataca, fara se ne asumam insa riscuri inutile”, a declarat, la finele zilei, Vali.