„Raliu” pe apa

Inaintea startului oficial in Raliul Sibiului, pilotii din Campionatul National s-au intrecut intr-o cursa inedita de hidrobiciclete pe Lacul Dumbrava.

Dupa primele patru etape pe asfalt din Campionatul National de Raliuri, pilotii din intrecerea interna trebuie sa faca fata unei provocari mult mai ude. Inaintea confruntarii din Raliul Sibiului, pe cel mai dur macadam din Romania, pilotii au fost provocati sa-si incerce fortele, atat la propriu cat si la figurat, pe apa.

Bogdan Marisca, Sebastian Itu, Marius Klein, Alex Filip, Danny Ungur, Toni Avram, Dan Gartofan si Mita Lazarescu au renuntat la masinile de concurs si s-au urcat in hidrobiciclete pentru o cursa pe Lacul Dumbrava. „In timpul unui raliu pilotii nu au niciodata ocazia sa concureze toti in acelasi timp asa cum este cazul in cursele pe circuit. Acum au avut ocazia sa se intreaca toti in acelasi timp si fara dictare pentru ca recunoasterea lacului a fost strict interzisa”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Dupa o cursa extrem de disputata, echipajul Danny Ungur/Toni Avram a reusit sa se impuna, in fata colegilor de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca si Sebastian Itu. Dan Gartofan si Mita Lazarescu au terminat pe trei, aceeasi pozitie pe care o ocupa si in clasamentul general inaintea etapei de la Sibiu. Confruntat cu probleme tehnice, apa la bord, Alex Filip a terminat pe ultima pozitie in confruntarea pe apa.”A fost o cursa epuizanta in care am dat totul pe apa. Sincronizarea dintre noi a fost perfecta si aceasta a fost cheia succesului nostru”, a spus Danny Ungur, pilot care concureaza cu un Citroen C2 R2 Max la Raliul Sibiului 2010.

In timpul cursei, fauna lacului Dumbrava nu a avut de suferit. 😉