Pilotii din Citroën Racing Trophy Romania ataca macadamul

Vlad Cosma, Danny Ungur, Alex Filip si Nistor Duval sunt pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania care vor lua startul la Raliul Sibiului, etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge si prima etapa pe macadam din Campionatul National de Raliuri.

Victoria la grupa A. Acesta este obiectivul pentru toti cei patru piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania care vor lua startul la Raliul Sibiului, etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri. Dupa ce la Raliul Clujului, ultima etapa pe asfalt din sezonul 2010, Vlad Cosma, Danny Ungur si Mihai Lacatus au adunat 6.500 Euro. La Sibiu cei patru piloti inscrisi in trofeu vor incerca sa castige o suma cat mai mare din cei 15.300 Euro pusi in joc.

Vlad Cosma, cel mai tanar pilot inscris in Citroën Racing Trophy Romania, si Florin Dorca, copilotul sau, au avut o evolutie din ce in ce mai buna pe asfalt si acum sunt pregatiti sa obtina primul succes la grupa A. „Vrem din nou sa demonstram ceea ce am reusit, intr-o oarecare masura, la Raliul Clujului: am aratat ca, pe aderenta scazuta, putem fi performanti si sa ne batem de la egal la egal cu oricine din cadrul grupei A. Ne-am pregatit si noi, am avut si un program special de pregatire fizica pentru aceasta etapa. Sper sa reusim si noi sa fim rapizi, dar aici nu conteaza doar performanta pura. La Sibiu castiga cine nu face pana si nu strica masina. Nu vom avea o tactica bazata pe atac maxim. Este raliul pe care il asteptam de la inceputul sezonului, cel mai frumos din campionat si ne dorim si noi foarte mult un rezultat mare”, a spus Vlad Cosma, care in etapele pe asfalt a adunat 19 puncte in Citroën Racing Trophy Romania.

Dupa o serie de clasari pe podium in etapele pe asfalt, Danny Ungur si Toni Avram pornesc in Raliul Sibiului 2010 cu acelasi obiecitv: victoria la grupa A. “Pozitia noastra la jumatatea Campionatului ne multumeste: suntem lideri in Citroen Racing Trophy, la egalitate cu Vlad, iar la grupa A suntem pe locul secund. Ne mai asteapta patru etape de macadam in care ne-am propus sa adunam cat mai multe puncte. Vrem sa terminam fiecare etapa, chiar daca Raliul Sibiului este foarte dur. Noi suntem pregatiti, ne-am pregatit si fizic pentru ca va fi extrem de cald si acest lucru va fi, cu siguranta, un factor important. Speram sa fim feriti de incidente tehnice si de pene si ne dorim mult sa castigam grupa A la Sibiu”, a spus si Danny Ungur.

Alex Filip, locul trei in clasamentul Citroën Racing Trophy Romania, a reusit sa-si upgradeze modelul C2 R2 si, impreuna cu copilotul sau Bogdan Iancu, va incerca sa obtina maximum de puncte la Raliul Sibiului. „Aici la Sibiu, in 2007, am concurat pentru prima oara cu modelul Citroën C2 R2. Acum sunt foarte bucuros ca am reusit sa upgradez vechea masina cu kitul de Max. Singurul lucru pe care nu am reusit sa-l schimbam, din cauza timpului foarte scurt intre raliul de la Cluj si etapa de la Sibiu, este motorul, dar aici la Raliul Sibiului, nu viteza este factorul cel mai impotant. Sper sa obtinem un rezultat cat mai bun la Sibiu, mai ales ca Bogdan Iancu evolueaza aici in fata proprilor suporteri”, a spus Alex Filip.

Absent la Raliul Clujului, din cauza accidentarii de la Targu Mures, Nistor Duval revine pe suprafata sa favorita. „Sunt sigur ca, incepand cu Raliul Sibiului, vom avea si noi un cuvant greu de spus in lupta de la grupa A. Am asteptat macadam si in sfarsit putem arata si noi tot ceea ce putem”, a spus Nistor Duval, inaintea startului in etapa sibiana.

Raliul Sibiului, etapa inclusa si in programul Citroën Racing Trophy Romania, va incepe joi, 15 iulie, cu startul festiv in Piata Mare a orasului, urmand ca vineri si sambata se se desfasoare cele 10 probe speciale cu o lungime totala de 147,3 kilometri.