Raliul Sibiului incepe in Piata Mare


  • Joi, 15 iulie, incepe oficial Raliul Sibiului 2010
  • Startul festiv este programat la ora 20:00 in Piata Mare
  • 45 de echipaje inscrise la start

Raliul Sibiului, etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge, incepe oficial, joi 15 iulie, cu startul festiv in Piata Mare a orasului. 45 de masini de curse vor intra in Piata Mare la ora 20:00 si vor sta acolo timp de aproape doua ore.

Editia a 10-a a Raliului Sibiului va incepe oficial, joi seara la ora 20:00, cu startul festiv programat in Piata Mare a orasului. Etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop este prima etapa mixta din campionatul intern cu probe speciale de macadam care contin si portiuni de asfalt. „Raliul Sibiului este o competitie foarte asteptata de iubitorii de gen, datorita  traditiei pe care o are deja în orasul nostru si importantei sale în etapele concursurilor nationale si internationale. Multi concurenti de valoare vin sa îsi demonstreze talentul si sa prezinte masinile, asa ca doresc organizatorilor sa aiba un public cat mai numeros care sa îi sustina pe participanti”, a spus Klaus Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu.

Vineri, 16 iulie, in prima zi de raliu, sunt programate patru probe speciale. Raliul Sibiului va incepe cu super speciala de pe terenul de autocross din cartierul Strand, programata la ora 17:00, dupa care urmeaza doua treceri pe speciala Dobarca si, incepand cu ora 22:00, speciala Santa pe noapte. „Santa este una dintre cele mai renumite probe speciale din Romania. Santa pe noapte este proba care da farmec etapei de la Sibiu. Sunt sigur ca vom asista la un spectacol total in prima zi a raliului”, a spus Sorin Itu, organizatorul etapei eveniment din Intercontinental Rally Challenge.

Sambata, 17 iulie, in ziua a doua a raliului, sunt programate restul de 6 probe speciale. Startul se va da la ora 10:00 din fata Salii Sporturilor Transilvania, iar punctele de atractie vor fi, cu siguranta, specialele Sadu si Santa Max. „Cele doua probe contin atat portiuni de macadam, cat si portiuni de asfalt. Este pentru prima oara in Romania cand avem astfel de probe si sper ca ele sa fie pe placul pilotilor, dar mai ales al spectatorilor”, a mai adaugat Sorin Itu.

Berti Panaiot

Mai multe informatii despre Raliul Sibiului puteti gasi si pe www.raliulsibiului.ro

Deasemeni puteti descarca si Rally Ghid-ul pentru Raliul Sibiului 2010

Comentarii

comentarii