Alex Filip este absent motivat la Raliul Tara Barsei

  • Prima absenta dupa 47 raliuri
  • MAIA, cel mai tanar fan al echipajului 79
  • Show cu un Citroen DS3 de serie

Dupa 47 etape in care a spus prezent in Campionatul National de Raliuri, Alex Filip va fi absent motivat in Raliul Tara Barsei 2010.

Alex Filip si Bogdan Iancu nu vor lua startul, in acest sfarsit de saptamana, la Raliul Tara Barsei din cauza accidentului de la Raliul Sibiului in urma caruia masina a fost complet distrusa. „Am sperat pana luni, cu mai putin de o saptamana inaintea startului, ca vom reusi sa gasim o solutie pentru a putea lua startul in acest raliu. Am incercat mai multe variante, dar timpul scurt si mai ales faptul ca suntem in perioada concediilor de vara ne-a impiedicat sa gasim o solutie si astfel suntem nevoiti sa privim acest raliu de pe margine”, a spus Alex Filip.

Raliul Tara Barsei, etapa care va incepe cu o super speciala la Baneasa Shopping City, ar fi fost un moment excelent pentru Alex Filip sa evolueze acasa. „Sunt foarte trist ca nu pot lua startul in singura etapa din Campionatul National care are startul chiar la mine acasa. O data cu accidentul de la Sibiu s-a spulberat si toata munca mea din ultimii 5 ani. Acum sunt nevoit sa pornesc de la zero, dar raman optimist si sper sa revin in campionat pana la sfarsitul acestui sezon. Anul trecut, pe vremea aceasta, eram lideri la grupa A, iar acum ii vom incuraja pe colegii nostri de la aceasta grupa de pe margine si sunt sigur ca va fi o lupta extrem de interesanta pentru podium”, a mai spus Alex Filip.

Singurul motiv de bucurie, inaintea acestei etape, a fost ca numarul fanilor echipajului 79 a crescut cu un membru. Bogdan Iancu, copilotul echipajului, a devenit tatic, iar MAIA, fetita lui, si-a aratat deja interesul pentru raliuri. „Eu am macar un motiv de bucurie in aceasta perioada. Si eu sper, la fel ca si Alex, sa revenim insa cat mai repede pe probele speciale”, a spus Bogdan Iancu.

Absenta de la startul Raliului Tara Barsei pune capat, cel putin pentru moment, si campaniei „Race and Help”” prin care echipajul 79 a strans fonduri pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei”. „In total, in contul „Race an Help” s-au strans, dupa primele cinci etape din CNR, 2.058 Euro. Sunt bucuros ca sponsorii nostri Michelin, Citroen si Orange s-au implicat in acest proiect si cu siguranta, atunci cand vom reveni pe probe, vom strange bani si pentru prietenii nostri de la Hospice”, a adaugat Alex Filip, care va parcurge, vineri 27 august, cateva tururi demonstrative, la volanul unui Citroen DS3 de serie, pe traseul super specialei de la Baneasa Shopping City.

In 2010, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este sustinut de: Orange Romania, Michelin Romania, Computerland, Baumax Romania, Radcom, Citroën Romania, FC Dinamo Bucuresti, Converse, Colina Motors si sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov.