Clasament general provizoriu dupa Ps3

  • Dodo Pitigoi a fost cel mai rapid, dar la open….
  • Szabo se distanteaza de Marisca

Prima „bucla” a zilei, adica trecerile pe probele speciale 2 si 3, s-a incheiat cu o dominare clara a lui Gergo Szabo, campionul national en-titre, dar si cu un abandon surprinzator al lui Marco Tempestini.

Numarul abandonurilor a ajuns la 5

Imediat dupa startul in prima proba spceiala a zilei, Azuga-Predeal, Marco Tempestini a fost obligat sa traga pe dreapta, din cauza unor probleme mecanice. Astfel, s-a pierdut in „Triunghiul Bermudelor” prima „balena”. Pe PS 2 s-au mai inregistrat trei abandonuri: Catalin Berari a iesit in decor, la fel ca Dragos Dinu, in timp ce Ciprian Petcu a fost tradat de masina. Dupa doua probe speciale (incluzand si abandonul lui Badina), in cursa au mai ramas 44 de echipaje.

Dodo Pitigoi a fost cel mai rapid, dar la open….

Pe cei 14,2 kilometri, cel mai bun in ierarhia FIA, a fost, de departe, Gergo Szabo. A fost mai bun cu 2.5 secunde decat Vali Pocisteanu, si cu peste 6 secunde mai rapid fata de Spitzmuller, in tmp ce Bogdan Marisca, liderul clasamentului general, a venit la 8.6 secunde in spatele ungurului.

Dar, cel mai bun pe PS 2 a fost inregistrat de Dodo Pitigoi, care a spulberat timpul lui Szabo cu 3.3 secunde. Dar, din pacate, Pitioi conteazala grupa K si nu va puncta in clasamentul general FIA.

La grupa A, surprinzator, cel mai bine a inceput ziua Vlad Cosma, care l-a batut cu 5,9 secunde pe Edwin Keletti.

Szabo se distanteaza de Marisca

A urmat PS 3, Azuga – Cabana „Susai”, cu acelasi Gergo Szabo in prim plan, care a inceput sa isi consolideze pozitia de lider, punand inca 1.2 secunde intre el si Porcisteanu. Spitzmuller a venit al treilea, la 2.4 secunde de lider, in timp ce Marisca pierde timp pretios, inca 5.8 secunde fata de Szabo. Astfel, dupa PS 3, clasamentul general FIA este: 1. Szabo, 2. Porcisteanu (la 6.5 secunde), 3. Spitzmuller (la 8.9 secunde), Marisca (16.5 secunde). Titi Aur a pierdut timp pretios in prima speciala a zilei (a facut o pana) si este la 1 minut si 17 secunde in spatele liderului.

Totusi, si pe PS 3 cel mai rapid a fost Alexandru Pitigoi, care l-a batut pe Szabo, cu 1,5 secunde, si are un avans de 2.4 secunde in fata ungurului. Dar, din pacate pentru el, este lider doar intr-un clasament open, care nu conteaza la final….

La grupa A, surprinzator, Vlad Cosma se mentine pe primul loc, desi a pierdut 4 zecimi de secunda in fata lui Keletti. Clujanul mai are un avas de 3.2 secunde dupa prima bucla si inca mai spera la victorie.

Clasament General Provizoriu dupa Ps3 :

1. G.Szabo 15:36.4

2.V.Porcisteanu +6,5

3. C.Spitzmuller + 8,9

4.B. Marisca + 16,5

5.A.Raspopa +21,5

6.M.Mihalache + 22,7

7.D.Girtofan + 28,6

8.C.Aur + 1:07.4

9.O.Popa + 1:17,7

10.J.Tatu + 1:21.3

Urmatoarea proba, Ps4 , are startul programat pentru ora 13:05 .

Raliul „Tara Barsei Dunlop – SEAT” este sustinut de Goodyear Dunlop Tyres Romania si SEAT Romania, in calitate de parteneri oficiali, Baneasa Shopping City, Hotel Ramada Brasov, Espavo Brasov, Magnolia Shopping Center, Policolor SA (KLAR) in calitate de parteneri.

Dan Craciun
Ofiter de presa