Cupa Dacia la Raliul Țara Bârsei, a VI etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop

După spectaculoasa luptă pentru podium din Raliul Sibiului, unde liderul clasamentului general Viorel Ivan a pierdut orice șansă de a se clasa pe podium din cauza unei pene survenită pe ultima probă specială victoria revenindu-i lui Bogdan Năstase, Cupa Dacia este pregătită ca și la Raliul Țara Bârsei să ofere pasionaților de motorsport un adevărat show.

Primii kilometri din această a șasea etapă a actualului sezon al Cupei Dacia vor fi consemnați în București, vineri 27 august când concurenții vor participa la Băneasa Rally Show. Evenimentul este practic prima probă specială din Raliul Țara Bârsei și consemnează revenirea raliurilor în București după o absență de cinci ani. Înainte de startul raliului programat la ora 19.01, în parcarea Băneasa Shopping City unde va fi amenajat și traseul specialei de 1,5 km fanii sportului cu motor vor putea veni să vadă cum se fac ultimile pregătiri înainte de raliu. După ce vor face spectacol pe traseul de la Băneasa Rally Show, concurenții Cupei Dacia se vor muta în Brașov pentru cea mai lungă zi a Raliului Țara Bârsei. Se vor parcurge în total 101,5 km împărțiți în șapte probe speciale, cea mai lungă fiind proba Săcele-Azuga care are o lungime de 24,7 km și va fi parcursă de două ori.

Trofeul Klar Macadam

Pentru a face mai intersantă lupta pentru podium Klar Profesional, unul din partenerii Cupei Dacia a decis să ofere un trofeu special echipajului care adună cele mai multe puncte de-a lungul celor patru etape de macadam din acest sezon. În lupta pentru Klar Macadam intră la Raliul Țara Bârsei 14 echipaje, favoritul etapei fiind liderul  clasamentului general al Cupei Dacia, Viorel Ivan. După prima etapă lider în clasamentul trofeului Klar Macadam este Bogdan Năstase, câștigătorul Raliului Sibiului. La finalul sezonului, după Raliul Iașiului programat în perioada 9-10 octombrie pilotul care va acumula cele mai multe puncte în raliurile de macadam va primii din partea Klar Profesional 2.000 euro.

Concurenții Cupei Dacia vă așteaptă pe probele speciale ale Raliului Țara Bârsei

Vineri 27 august

19.21 – PS1 = Băneasa Shopping City – București

Sâmbătă 28 august

10.42 – PS 2 = Azuga – Predeal

11.25 – PS 3 = Azuga – Cabana Susai

13.05 – PS 4 = Săcele – Azuga

13.40 – PS 5 = Azuga – Caban Susai

16.02 – PS 6 = Azuga – Predeal

16.45 – PS 7 = Azuga – Cabana Susai

18.25 – PS 8 = Săcele – Azuga

20.01 – Sosire Raliu – Magnolia Sopping Center

Clasament Cupa Dacia dupa 5 etape

Notă: orele menționate sunt orele de trecere ale primei mașini. Traseul se va închide cu minim o oră înaintea celei menționate mai sus.

Cupa Dacia = Competiția monomarcă ce și-a propus să le ofere o șansă pasionaților de autmobilism care doresc să facă primii pași în raliuri. 50 % din concurenți sunt debutanți. Se rulează cu mașini Dacia Logan pregătite pentru raliu, aceasta fiind cea mai accesibilă mașină de raliu când vine vorba de achiziție și întreținere.