Dan Gîrtofan, optimist înaintea Raliului Țara Bârsei Dunlop Seat

„Sperăm la un rezultat bun acasă”

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) abordează cu optimism Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat (macadam), etapa a 6-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, mai ales că se va disputa pe propriul teren. „Giri” și Miță vor să facă uitat rezultatul de la Sibiu (unde au fost trădați de diferențial) și să bifeze un nou rezultat important, pentru a putea continua lupta la titlul național cu Bogdan Marișca și Gergo Szabo. Dan Gîrtofan s-a declarat un fan al sistemului de desfășurare al Raliului Țara Bârsei Dunlop Seat din 2010, cu o superspecială la București și cu probele apoi la Brașov. Este rodul dorinței comisiei de raliu, din care fac și parte, să avem prima specială în București. Ceea ce este foarte bine pentru partenerii noștrii, care ne susțin și aici mă refer la Alexandrion Grup România, la BKP și la ceilalți. E important ca și publicul din Capitală să cunoască și să fie mai aproape de acest sport”, a spus Dan Gîrtofan.

„Giri” este încântat că organizatorul a găsit o configurație în așa fel încât spectatorii să vadă cât mai multe treceri pe probele speciale: După superspeciala din București, ne vom întoarce pe probele celebre de la Țara Bârsei și aici mă refer în special la foarte cunoscuta și apreciata Săcele – Azuga. Organizatorul a găsit o configurație destul de bună, iar spectatorii au acces pe speciale și pot vedea 4 treceri, ceea ce este destul de mult la un raliu și mai ales într-o zi. Probele sunt așa cum le știam, frumoase. Doar o singură porțiune de drum, de la intersecție spre Predeal, este un pic mai dură, cu bolovani mai mari. Sperăm însă să trecem cu bine peste toate specialele raliului și să obținem un rezultat bun acasă”.

Driver-ul brașovean se concentrează foarte mult pe lupta pentru titlu cu Bogdan Marișca și Gergo Szabo: Șanse la titlu avem și vor fi până în ultima etapă. Asta este clar și nu dezarmăm. Sigur, Bogdan și Gergo au luat deja un avans, dar noi sperăm până în ultimul moment că putem să refacem diferența. Oricum, la podium avem șanse foarte mari și, chiar dacă sunt câțiva piloți apropiați de noi și se va da o luptă în această zonă a clasamentului, nu văd de ce nu am fi cel puțin pe podium la finalul campionatului”.

„Giri” a adăugat că au fost remediate toate deficiențele apărute la mașina de concurs la Raliul Sibiului și că totul funcționează foarte bine: Chiar am făcut un pic de teste luni, am parcurs câțiva kilometri și totul este ok. Beneficiem și de o suspensie nouă, de la celebra companie japoneză Tein, care are mulți ani de experiență în motorsport. Sperăm ca mașina să se comporte bine, să prindem două zile bune și fără evenimente neplăcute”.

Raliul Țara Bârsei Dunlop Seat se va disputa vineri și sâmbătă la București și Brașov.

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu dorește să mulțumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brașov – dealer Subaru și www.giri-rs.ro pentru sprijinul necondiționat acordat.

Bogdan Popescu