Pneurile KUMHO alegerea lui Gergo Szabo la Raliul Țara Bârsei

Campionul național Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo8) alături de campionul slovac Rado Istvan (Honda Civic VTI) au testat pe 17 august la Arad o nouă configurație de pneuri pentru macadam oferite de KUMHO. Pe durata testelor evoluția cauciucurilor a fost atent urmărită, astfel după fiecare trecere pe zona de testare au fost măsurați timpi de parcurgere, presiunea pneurilor, temperatura acestora și alte detalii care să vină în sprijinul unei alegeri cât mai calculate.

Radó István folosește cauciucurile KUMHO de ceva vreme și se declară mulțumit și după această sesiune de teste, fiind convis în final că va rămâne la aceași configurație: Ținând cont de costurile acestor cauciucuri pot să spun că alegerea pe care am făcut-o este cea potrivită, iar comparând pneurile de la KUMHO cu cele de la Pirelli sau Matador, nu am observat nicio diferență însemnată în cea ce privește performanța. Pe durata testelor am fost mulțumiți de felul în care s-au comportat aceste cauciucuri. Ținând cont însă de raportul calitate preț varianta KUMHO mi se pare cea mai potrivită în comparație cu alte branduri, și prin urmare vom rămâne în continuare la aceasta.


Campionul en-titre, Gergo Szabo, este la prima încercare a modelelor de la KUMHO. În prima parte a sesiunii Gergo a alergat cu gume de la BF GOODRICH iar în cea dea doua parte a pus la încercare rezistența și calitatea pneurilor KUMHO: În primul rand doresc să le mulțumesc atât celor de la BF GOODRICH cât și celor de la KUMHO pentru posibilitatea de testare pe care mi-au oferit-o. În prima parte a testelor am folosit cauciucurile GOODRICH despre care am o părere foarte bună, am avut ocazia să vedem cum se comportă în mai multe ipostaze, iar în a doua parte a sesiunii am încercat modelele KUMHO, pe care le-am remarcat pentru raportul calitate – preț, dar din păcate din cauza unor probleme tehnice a trebuit să încheiem mai repede testarea acestor modele, deci nu pot să am o părere obiectivă. Mașina este acum pregătită pentru etapa de la Brașov unde va fi închiriată alături de alte două mașini de la Szado Racing Team. Cu siguranță la Brașov vom folosi pneurile de la KUMHO pentru a le testa în condiții de competiție.

Pe durata testelor așa cum a fost inițial anunțat, doi dintre susținătorii lui Gergo care s-au aflat la fața locului au avut ocazia să ocupe scaunul din dreapta, astfel Alex Ursulescu (18 ani) și Cristian Theodor (21 ani) au simțit cum e să ocupi locul navigatorului campionului național.

Gegro Szabo și Levente Csegzy se pregătesc pentru Raliul Țara Bârsei (27-28 august) unde au ca obiectiv strângerea de puncte pentru poziția de campion.

Alte detalii despre pneurile KUMHO pe: www.kumho.hu și www.kumho-motorsport.hu