Raliul Tara Barsei : rezultate dupa Ps 5 | Dan Girtofan spera la podium

  • Dodo Pitigoi a fost tradat de ambreiaj
  • Mai sunt 41 de concurenti
  • Edwin Keleti, ca si castigator la grupa A

In loc sa limpezeasca apele, in PS 4, Sacele – Azuga, cea mai lunga speciala, de 24,7 km, mai mult le-a agitat. Si asta pentru ca Dan Girtofan a avut o tresarire de orgoliu, a mers la maximum si si-a adjudecat proba. A fost urmat de Bogdan Marisca, la 7.5 secunde, Adrian Raspopa, la 9.1 secunde, Gergo Szabo, la 12.1 secunde, in acelasi timp cu Manu Mihalache, si Vali Porcisteanu, la 12.8 secunde. Gergo Szabo a ramas lider, la 7.2 secunde de Porcisteanu si 11.9 secunde de Marisca. Dan Girtofan a urcat spectaculos in clasament, de pe 8, pe 4 si se gandeste la podium.

In grupa A, lucrurile au revenit la normal. Echipajul Edwin Keleti-Victor Ponta a terminat proba cu un avans de 17.4 secunde in fata lui Vlad Cosma si s-a instalat confortabil la conducere, cu 14.1 secunde avans.

Inca trei abandonuri

In aceasta proba, a iesit din cursa cel mai rapid pilot de pana acum, Dodo Pitigoi, care a fost tradat de ambreiaj. Un alt abandon este al lui Danny Ungur, care, dupa terminarea probei speciale, a renuntat, probabil din motive tehnice. Si Dan Tatoiu a fost tradat de masina, fiind fortat sa renunte, la fel procedand si Florin Crisan.

Szabo revine

In cea de a 5-a speciala a raliului, Azuga – Cabana „Susai”, 7,9 km, Gergo Szabo a pus lucrurile la punct si s-a impus, cu 1.8 secunde in fata lui Bogdan Marisca. Al treilea a fost Spitzmuller, la 2.1 secunde de compatriotul sau, in timp ce Girtofan, care a venit la 3 secunde de lider, s-a apropiat la doar 4.2 secunde, in clasamentul general, de Porcisteanu, care a slabit ritmul.

Clasament General Provizoriu dupa Ps5 :

1. G.Szabo 36:07.0

2.B. Marisca + 13,7

3.V.Porcisteanu +15,3

4.D.Girtofan + 19,5

5. C.Spitzmuller + 22,2

6.A.Raspopa +27,9

7.M.Mihalache + 28,4

8.C.Aur + 1:59,5

9.O.Popa +2:38,6

10.H.Savu +2:48,8

In grupa A, cu un avans de 27 de secunde, Edwin Keleti si Victor Ponta trebuie doar sa ramana pe traseu, ca sa castige a 6-a etapa consecutiva. Practic, daca se vor impune la Brasov, Keleti si Ponta mai au nevoie de doar 6 puncte, in ultimele doua etape, pentru a deveni campioni.

Raliul „Tara Barsei Dunlop – SEAT” este sustinut de Goodyear Dunlop Tyres Romania si SEAT Romania, in calitate de parteneri oficiali, Baneasa Shopping City, Hotel Ramada Brasov, Espavo Brasov, Magnolia Shopping Center, Policolor SA (KLAR) in calitate de parteneri.

Dan Craciun
Ofiter de presa