Raliul Tara Barsei : rezultate dupa Ps7 | Manu Mihalache a iesit din calcule

  • Jocul de-a soarelece… si pisca
  • Abandon si amenda pentru Savu
  • Graef, fara adversari

In proba speciala cu numarul 6, Azuga – Predeal, lunga 14,2 km, s-au spulberat visele lui Manu Mihalache de a scoate un rezultat bun in Raliul „Tara Barsei Dunlop SEAT”, din cauza unui cablu de la timoneria cutie de viteze, care s-a rupt.

Jocul de-a soarecele….

Aceasta proba, 6, a fost dominata de  Vali Porcisteanu, care a mers la limita si s-a impus, cu 7.7 secunde, in fata celui de al doilea clasat, Csaba Spitzmuller. Al treilea a venit Girtofan, la 9 secunde, in timp ce Szabo a pierdut 10.1 secunde din avansul pe care il avea in fata lui Porcisteanu. Nici Marisca nu se poate lauda cu un rezultat bun, el fiind mai lent cu 10.7 secunde decat Porcisteanu.

In urma acestor timpi realizati, s-a incins, din nou, lupta pentru victorie. Nu de alta, dar Porcisteanu a revenit pe locul 2, la 5.2 secunde in spatele lui Szabo si, mai mult ca sigur, ca va forta la maximum pana la final. Al treilea in clasamentul general este Bogdan Marisca, el fiind urmat de Girtofan, Spitzmuller, Raspopa si Aur.

…si pisica

Gergo Szabo gestioneaza foarte bine situatia in aceasta cursa si forteaza exact atunci cand si cat trebuie. Astfel, in PS 7 (Azuga – Cabana „Susai”), ungurul a „bagat” gaz, ca castigat proba si a mai pus 1.7 secunde intre el si Porcisteanu, ecartul fiind acum de 6.9 secunde. Bogdan Marisca, care a terminat pe pana PS 7, a ramas pe podium, pe locul 3, dar, avand un handicap de 22.7 secunde, este greu de crezut ca va mai conta in lupta pentu victorie. Dar, totul va fi sigur abia in momentul in care concurentii vor incheia ultima proba speciala, Sacele – Azuga (24.7 km).

Abandon si amenda pentru Savu

In PS 6, a abandonat clujeanul Horatiu Savu, din cauza unui brat care s-a rupt. Acest raliu a fost cu ghinion pentru Savu, care a fost oprit de un echipaj de Politie pe DN 1 si amendat pentru ca nu a avut actele la el.

Graef, fara adversari

S-au limpezit lucrurile si la H. Valentin Banciu, liderul clasamentului general al grupei, a abandonat, din motive tehnice si, in aceste conditii, „Gugu” Graef este castigator la Brasov, cu conditia sa nu iasa de pe traseu.

Au mai abandonat Rares Tomita (iesire in decor), Borbely Lorintz si Ioan Mihut, din motive tehnice. Astfel, in cursa au mai ramas 36 de echipaje in cursa.

Raliul „Tara Barsei Dunlop – SEAT” este sustinut de Goodyear Dunlop Tyres Romania si SEAT Romania, in calitate de parteneri oficiali, Baneasa Shopping City, Hotel Ramada Brasov, Espavo Brasov, Magnolia Shopping Center, Policolor SA (KLAR) in calitate de parteneri.

Dan Craciun
Ofiter de presa