Suntem bucurosi sa readucem automobilismul la Bucuresti


Raliul „Tara Barsei Dunlop SEAT” va debuta, vineri, la Bucuresti cu Baneasa Rally Show
• Auto Blic – Baneasa Shopping City, un parteneriat aflat la incepu de drum
• Urari de la SEAT
• Trofeul „Klar” in Cupa Dacia

Cafeneaua „Boubon”, din incinta Baneasa Shopping City, a gazduit, astazi, conferinta de presa ce a prefatat Baneasa Rally Show, adica revenirea caravanei automobilistice in Capitala. Superspeciala ce va deschide Raliul „Tara Barsei Dunlop SEAT” este programata vineri, 27 August 2010. La intanirea cu presa au luat parte, alaturi de organizatori, reprezentantii principalilor sustinatori ai evenimentului.

„Suntem bucurosi sa readucem automobilismul la Bucuresti”

Bela Stoica, presedintele clubului organizator Auto Blic, a multumit, in primul rand, partenerilor cursei si a amintit radacinile legate de capitala ale Raliului Tara Barsei, care a inlocuit, in 2006, Raliul Bucurestiului. „In 2006, in conditiile in care federatia de automobilism era in primul sau an, iar Raliul Bucurestiului nu mai putea fi organizat, era nevoie de o solutie rapida pentru a inlocui aceasta cursa. In acel moment, Ovidiu Mazilu, secretarul de atunci al FRAS, impreuna cu Bogdan Militaru si Marco Tempestini, au pus bazele unei colaborari ce avea sa dea nastere Raliului Tara Barsei. Organizat atunci in pripa, in doar 3 saptamani, ca o solutie de compromis, acest raliu a ajuns la cea de a cincea editie si speram sa urmeze traditia organizarii curselor auto de la poalele Tampei, reprezentata de Raliul Brasovului, care si-a serbat, in acest an, cea de-a 40-a aniversare. Din punct de vedere organizatoric, suntem bucurosi sa revenim in Bucuresti si speram sa oferim un spectacol cat mai bun spectatorilor ce vor alege sa vina si sa vada ce inseamna o cursa automobilitica”, a spus Bela Stoica, el continuand: „In ciuda rigorilor care le impune includerea in raliu a acestei superspeciale, noi am incercat sa imbracam evenimentul cat mai mult posibil in hainele unui show, care sa fie cat mai intens pentru publicul prezent. Astfel, in prologul cursei propriu-zise, vom organiza demonstratii de karting, motociclism si drift. Pentru proba de raliu, care va incepe la ora 19:00, sunt 48 de echipaje inscrise in acest moment si speram sa avem cel putin 45 la start”.

Un parteneriat aflat la inceput de drum
A luat apoi cuvantul Adriana Negulescu, Deputy Marketing Manager Baneasa Shopping City, gazda evenimentului, care si-a exprimat satisfactia in legatura cu proaspatul parteneriat incheiat cu Auto Blic, din care rezulta evenimentul automobilistic Baneasa Rally Show: “Suntem onorati sa fim gazda acestui eveniment si, desigur, va mai asteptam si la editiile viitoare”.
Urari de la SEAT
Bogdan Militaru, directorul general SEAT Romania, un om marcant in automobilismul romanesc, a carui implicare ca partener al evenimentului dateaza inca de la inceputurile competitiei, a spus: „Sper ca acest raliu sa ajunga la venerabila varsta a celuilalt raliu din Brasov, de 40 ani. Ma bucur sa continunam un parteneriat care a inceput in 2006, cea de-a cincea editie desfasurandu-se in vremuri nu foarte prietenoase. Avem o istorie de parteneriat si cu Dunlop Goodyear, alaturi de care am organizat Dunlop Drivers Cup cu cativa ani inainte de primul Raliu «Tara Barsei»”. Bogdan Militaru si-a exprimat dorinta de a se revedea ziaristii pe probele speciale, acolo unde se desfasoara cu adevarat raliul.

O idee binevenita
Presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Ovidiu Mazilu, si-a exprimat satisfactia pentru ideea inedita a rally-show-ului in Bucuresti si pasii facuti in realizarea acestei idei: „Ne bucura aceasta revenire a automobilismului la Bucuresti si faptul ca avem o comisie de raliuri care a facut acest lucru posibil. Este binevenita coborarea din munti a raliului, pentru ca trebuie sa impartasim si cu bucurestenii emotiile unei curse adevarate”.

Trofeul „Klar” in Cupa Dacia
Au luat cuvantul, din partea KLAR Policolor, Narcis Obeada si George Grigorescu, promotorul Cupei Dacia. Ei au dezvaluit o surpriza, care consta in acordarea unui premiu pentru echipajul ce se va situa pe primul loc intr-un clasament general al Cupei Dacia, ce va fi intocmit in urma raliurilor pemacadam. „Pentru ca pe macadam evolutiile masinilor sunt mai spectaculoase si pilotajul este mai dificil, firma KLAR Policolor a avut initiativa sa acorde un nou trofeu, al carui castigator va fi rasplatit cu 2000 de euro cash. Asttfel, cel mai bun echipaj Dacia in cele 4 etape de macadam, care incheie sezonul national de raliuri, va castiga trofeul KLAR Macadam”, a spus George Grigorescu.

Titi Aur este convins ca va fi spectacol
Nu in ultimul rand, din randul actualilor piloti, a participat Titi Aur, multiplul campion national, care a precizat: „Deplasarea la Bucuresti a caravanei automobilistice reprezinta o noutate si cred ca va fi un spectacol frumos. Desi ideea de superspeciala a prins mai greu in Romania, acum lucrurile s-au schimbat radical si si aceste probe, ce apar la fiecare raliu, ofera un acces total al spectatorilor la cursele auto”.

Dan Craciun
Ofiter de presa