Napoca Rally Academy, prezenta “in corpore” la Dementor Rally Show

  • Bogdan Marisca a ratat “la mustata” podiumul la grupa N2
  • Finala NRA la grupa A

Pilotii Napoca Rally Academy, Tempesta, Bogdan Marisca, Danny Ungur, Vlad Cosma si juniorul Simone Tempestini, au participat, in 5 si 6 noiembrie, la Sibiu, la Dementor Rally Show, evenimentul care a pus capat sezonului 2010 al Campionatului National de Raliuri.

La grupa N4, Bogdan Marisca a ajuns pana in semifinale, unde, dupa o lupta stransa, in trei manse, a trebuit sa se incline in fata lui Vali Porcisteanu. Apoi, in finala mica, pilotul Napoca Rally Academy, chinuit de probleme tehnice, i-a cedat ultima treapta a podiumului lui Csaba Spitzmuller.Pentru mine, Dementor Rally Show a insemnat o revenire la Mitsubishi, masina mea. A fost o atmosfera foarte frumoasa, m-am simtit foarte bine. Pot spune si ca am mers bine, cu cateva mici exceptii, una dintre ele fiind a treia mansa a semifinalei impotriva lui Vali Porcisteanu. Am facut o greseala, am iesit prea tare intr-un viraj si a castigat Vali pe buna dreptate. Il felicit, a mers foarte tare. In finala mica, in prima mansa mi s-a rupt prinderea coloanei volanului si mi-a cazut volanul in poala. Am revenit, dar in a doua mansa am avut foarte putin carburant si masina intrerupea deja. Ii felicit pe castigatori, noi ne bucuram ca am ajuns atat de sus intr-o companie mai mult decat selecta”, a declarat Bogdan Marisca

Daca vineri a ajuns in finala grupei H+K, finala pe care a pierdut-o dupa o lupta stransa cu Titi Aur, sambata, la grupa N4, Tempesta, care a venit la Sibiu cu Subaru, s-a oprit inainte de semifinale. Liderul Napoca Rally Academy se declara insa multumit, ba chiar a “scapat” o surpriza pentru sezonul 2011.Sunt multumit, am mers foarte tare cu Subaru, ne-a lipsit mai putin de o jumatate de secunda pentru a accede in semifinale. Masina merge foarte tare in acesta “versiune” si, daca federatia va permite folosirea bietanolului, cu siguranta vom merge anul viitor in campionatul intern cu o masina de grupa N, probabil Mitsubishi”, a anuntat Tempesta. In ceea ce priveste show-ul de la Sibiu, nu pot decat sa fiu multumit: Dumnezeu ne-a facut cadou o vreme extraordinara, ne-am distrat, am mers foarte tare si m-am calificat in primii opt”, a mai spus Marco Tempestini.

La grupa A, finala a fost o afacere interna a Napoca Rally Academy: Danny Ungur si Vlad Cosma au transat in ultimul act duelul care a inceput foarte “tare” inca de dimineata. Dupa disputarea a trei manse foarte stranse, castig de cauza a avut Danny, care si-a pastrat astfel locul obtinut anul trecut. Cu totii am venit sa ne distram, e binevenita o astfel de cursa. Asa cum am declarat inainte, am venit la Sibiu sa-mi apar victoria obtinuta anul trecut si sa intru in pauza competitionala dinaintea sezonului 2011 cu un gust bun. Il felicit pe Vlad, dar si pe Sebastian Barbu, care, prima oara pe aceasta masina a lasat in urma multi piloti experimentati si este alaturi de noi pe podium. A fost un show excelent,  de aceasta data Citroenul C2R2 Max a mers foarte bine, sunt multumit, a declarat Danny imediat dupa finala grupei.

Desi si-a dorit mult victoria, Vlad Cosma s-a declarat  multumit cu locul secund obtinut in cele din urma la Dementor Rally Show: Nu sunt deloc suparat, sunt chiar bucuros. Am avut o evolutie buna, dar, de aceasta data, a castigat Danny. Sunt bucuros ca am ajuns in finala, ne-am batut pana pe ultima suta de metri. In ultima mansa, motorul Citroenului meu a intrerupt din nou, dar nu imi caut acum scuze. Danny a fost mai bun de acesta data, il felicit si abia astept sa ne intalnim din nou anul viitor, sa ne luptam pe probele speciale, a spus Vlad.

Si juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, a facut o figura frumoasa la Dementor Rally Show. In ciuda tineretii sale si in ciuda faptului ca a concurat pe o masina inferioara celor folosite de adversari, Simone a surclasat piloti cu experienta si, cu timpul de 1:45,8 s-a clasat al cincelea, doborand si  recordul juniorilor pe circuitul sibian, record care ii apartinea tot lui. A fost o experienta minunata pentru mine. M-am distrat, m-am simtit excelent si am acumulat foarte mult concurand in compania acestor piloti. Sunt onorat ca am fost acolo, alaturi de ei si sunt foarte fericit ca am reusit un timp bun, un nou record pentru juniori pe aceasta pista, a spus la final Simone.

Si Tempesta s-a declarat incantat de evolutia lui Tempestini Junior: Simone a mers foarte tare, sunt foarte multumit de evolutia lui. A reusit un timp excelent, si-a batut propriul record, nu am cum sa nu fiu multumit. Sunt convins ca a fost si o experienta utila pentru el, a spus Tempesta in final.

Berti Panaiot

Credit foto: rallyphoto.ro