Intrece-te legal in primul campionat regional de rally

Din luna martie se dă startul primului campionat regional de raliuri din vestul ţării. Este vorba de un campionat cu opt etape de rally care vrea să respecte toate cerinţele în materie şi care şi-a stabilit drept moto expresia: „Întrece-te legal!”.

În proporţie de 80%, toate detaliile legate de campionat regional de raliuri din vestul ţării au fost bătute în cuie. Cinci din cele opt etape se cunosc deja, e vorba de rundele programate în judeţele Arad şi Caraş-Severin. Celelalte au şanse mari de a se desfăşura în Timiş, după ce varianta cu Hunedoara a căzut.

Avem contracte semnate cu patru locaţii din Arad şi una din Caraş: Raliul Zărandului, Cupa Nădlacului, Cupa Arad pe circuit, Raliul Valea Cladovei şi Cupa Oraviţa. Datele nu sunt încă stabilite, aşteptăm fixarea programului în Naţional. Varianta cu etapa din Hunedoara a picat şi probabil vom muta etapa respectivă în Timiş. Cert e că începem din luna martie, cu o etapă în fiecare lună a anului până în octombrie”, dezvăluie organizatorul Sorin Bălan.

Reprezentantul clubului Racing VSS anunţă măsuri de securitate ridicate pentru concurenți: „Nu vor lua startul decât maşinile pregătite pentru raliu, adică cele care au strictul necesar de securitate (roll-bar,scaun tip scoică,etc). Vor fi etape de viteză cu minim trei probe speciale şi maxim șase. Competiţia este deschisă tuturor”.

Surprizele organizatorilor nu se opresc aici. Se doreşte aducerea la fiecare etapă a unui „special guest” dintre piloţii reprezentativi ai Naţionalului. Este deja certă prezenţa lui Vali Porcişteanu, Titi Aur şi Edwin Keleti.

Existenţa unui asemenea campionat este o treaptă în plus pentru participanţii din campionatul judeţean Timiş – fără îndoială cel mai puternic din România -, care nu au avut logistica necesară ori curajul să facă saltul în CNR, dar îşi pot proba talentul acum într-o competiţie superioară ca grad de dificultate.

7 thoughts on “Intrece-te legal in primul campionat regional de rally”

      1. teoretic este un comunicat de presa. Practic este un material copiat "romaneste" de clubul respectiv de pe site-ul unui ziar din Timisoara. Au facut copy-paste, au schimbat semnatura si l-au postat pe mai multe siteuri de profil. Dovada furtului e aici http://www.tion.ro/intrece-te-legal-in-primul-cam…. Nu e prima oara cand "profesionistii" de la clubul VSS fac asta, e deja un obicei… prost ar spune unii. Ei probabil sunt de alta parere…..din pacate!

        1. Te-ai ganndit si la varianta in care VSS Racing a trimis comunicatul catre mai multe ziare iar cel unde l-ai citit l-au preluat la randul lor din comunicatul initial? Nu inteleg aceste rautati, dar este parerea voastra…

          1. nu m-am gandit la varianta ta pentru ca un coleg de-al meu din presa l-a scris. Si tot acelasi coleg a mai patit-o odata cu VSS-ul, prin decembrie. Si atunci, ca si acum, materialul sau a fost impanzit pe siteurile de profil si forumuri… Chiar stiu ce vorbesc domnilor, nu e vorba de nicio rautate. It's reality!

        2. cind voi mai trimite ceva la presa sau chiar daca dau un interviu undeva o sa ti-l trimit la semnat si apoi sa – dau la presa
          am contracte de colaborare cu informedia(tot ce tine de aradon,tion,cao,etc) ,motorsportnews ,autorally.ro,natcoracing.ro si cu multi altii
          nu inteleg de ce teai deranjat asa de tare ca am trimis la toti

Comments are closed.