O noua victorie pentru Danny, un loc secund pentru Vlad

  • Danny Ungur a invins la clasa 19 si la raliul Targu Mures
  • Vlad Cosma pe a doua treapta a podiumului clasei 6 si in clasamentul masinilor cu doua roti motrice

Echipajul Napoca Rally Academy, Danny Ungur/Tony Avram a dominat intrecerea la clasa 19 si in cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, care s-a desfasurat in zilele de 6 si 7 mai.  Cei doi si-au adjudecat lejer victoria, stabilind cel mai bun timp al clasei in toate probele speciale disputate  la Targu Mures, in unele dintre ele fiind chiar foarte aproape de varful clasamentului general. “Ma bucura aceasta victorie la clasa, la fel cum ma bucura faptul ca si Marco si Bogdan au urcat pe podium la general. Suntem foarte aproape de ce ne-am dorit, sper ca la Cluj sa reusim mai mult si Napoca Rally Academy sa revina pe prima pozitie a clasamentului echipelor. A fost o cursa grea, dar am avut parte de foarte putine probleme tehnice si suntem multumiti de evolutia noastra. Nu am pierdut nicio proba, ba mai mult, pe una dintre ele am venit pe 3 iar pe alta pe 5 la general. Este chiar mai mult decat ne-am propus”, a declarat, multumit, Danny la finalul cursei.

Si Vlad Cosma si Florin Dorca au obtinut un rezultat bun, terminand Raliul Targu Mures pe locul 2 in clasamentul clasei 6, al masinilor cu doua roti motrice si al Trofeului Citroen si  pe primul loc in clasamentul juniorilor. Insa, la finalul cursei Vlad se declara frustrat ca  nu au reusit sa urce pe prima treapta a podiumului clasei:  Am reusit sa facem alegerea corecta in ceea ce priveste cauciucurile, dar nu am prea stiut sa profitam de ea. Am mers foarte bine pe Praid, din pacate am avut prea mare incredere in cauciucurile de ploaie ne-am rasucit si am pierdut aproximativ 15 secunde. Pe proba urmatoare, Suseni,  am fost primii la doua roti motrice, apoi, pe ultima proba a buclei, Lupeni, ne-am spus ca ar trebui sa trecem pe slick-uri. Din pacate a inceput sa ploua torential chiar inainte de a lua noi startul si am mai pierdut 20 de secunde si acolo. In ultima instanta suntem multumiti ca am mers totusi bine pentru conditiile meteo de care am avut parte, insa Norbert Bereczki (castigatorul la clasa 6 n.n.) nu este de neinvins. Astazi l-am batut pe aproape toate probele, dar, in final, el a castigat. Asta e, asa sunt cursele, speram ca la urmatoarele raliuri sa rasara soarele si pe strada noastra dar si la propriu ca ne-am saturat de atata ploaie, a spus Vlad dupa super-speciala de inchidere a Raliului Targu Mures.

 

Si juniorul Florinel Tincescu, alaturi de copilotul sau Dan Hatigan, a facut o cursa buna, terminand cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”pe un excelent loc 4 la Cupa Dacia, la mai putin de o jumatate de secunda de podium.

 

Andi Hutanu