Provocarea macadamului ridică mingea la fileu într-o competiţie dublă

Mâine, 5 august a.c., se va da oficial startul în Raliul Aradului, etapa a VI-a a CNR Dunlop 2011. Cu 11 probe speciale programate pe macadamul arădean, etapa unifică într-o singură întrecere două competiţii importante ale momentului, contând în acelaşi timp în campionatul intern de raliuri cât şi în campionatul maghiar omolog Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

 

 

Programat pentru vineri, 5 august a.c., la orele 17:01, startul oficial în etapa a VI-a a CNR Dunlop 2011 anunţă un nou record de participare, peste 95 de echipaje fiind înscrise în competiţie. „Avem în faţă o etapă fără precedent din punct de vedere al numărului de echipaje ce vor trece pe sub poarta de start a raliului. Etapa a VI-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011 a reuşit performanţa, graţie unui organizator temerar precum multiplul campion naţional Mihai Leu, de a deschide competiţia internă către un parteneriat important cu o federaţie omoloagă FRAS şi de a realiza prima etapă comună care să conteze atât în CNR Dunlop 2011, cât şi în campionatul maghiar de profil. Astfel, provocarea macadamului va ridica mingea la fileu competitorilor din CNR Dunlop care vor avea acum atât de punctat în clasamentul general al competiţiei interne, cât şi de înfruntat forţa maghiară”, a declarat Alina Mihăescu, PR & Marketing Manager al Goodyear Dunlop Tires România, partener al FRAS şi al Raliului Aradului.

 

 

Cu superspeciala amenajată pe pista de karting din Arad şi cu tradiţionalele probe de la Conop, Nadăş şi Lalaşinţ, ediţia 2011 a Raliului Aradului rezervă ca noutate doar proba scurtă de la Şiştarovăţ. Supranumit şi „Bucla Mică”, traseul de la Şiştarovăţ este pregătit pentru două probe speciale, PS2 şi PS7, şi va deschide competiţia propriu-zisă de sâmbătă, cu startul pe probă programat la orele 08:14, în apropierea Lipovei.

 

 

Superspeciala programată pe kartodrom, cu startul vineri la orele 17:31, se va desfăşura jumătate pe asfalt şi jumătate pe macadam, spectatorii prezenţi în tribune beneficiind de unul din cele mai frumoase momente din CNR Dunlop: o săritoare la superspecială.

 

 

Din punct de vedere competiţional, cele 95 de echipaje înscrise la start nu vor puncta integral în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2011. Doar 46 dintre acestea vor conta pentru clasamentul la zi al etapei a VI-a din întrecerea internă, Raliul Aradului fiind prima etapă din CNR Dunlop cu o comisie mixtă de specialişti ai federaţiilor de automobilism sportiv din România şi respectiv Ungaria.

 

 

Mă bucur că aducem şi o etapă din afară în întrecerile de la noi. Este un pas important pentru Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, el însemnând un suflu nou şi o dinamizare a întrecerii interne. Această etapă mixtă poate fi văzută şi ca un schimb de experienţă din care cu toţii vom beneficia, de la organizatori, la reprezentanţi ai celor două federaţii şi sportivi”, a subliniat Mihai Leu, organizatorul etapei a VI-a a CNR Dunlop 2011. “Mă bucur totodată că am o bună susţinere din partea autorităţilor locale şi a sponsorilor, printre care se numără şi partenerul oficial al FRAS, Dunlop. Cheltuielile pentru organizarea acestei etape au fost categoric mai mari decât în anii precedenţi sau decât la alte etape, fiind obligaţi să acoperim şi cheltuielile pentru îndeplinirea şi respectarea cerinţelor maghiare impuse de organizarea acestui dublu eveniment sportiv”, a încheiat acesta.

 

 

Raliul Aradului 2011 contează ca etapa a VI-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi susţinut de Primăria şi Consiliul Judeţean Arad în calitate de parteneri oficiali ai evenimentului. În cadrul etapei, Dunlop este atât partener oficial al FRAS, cât şi sponsor principal al raliului, oferind suport binecunoscutului organizator de raliuri Mihai Leu. Prin parteneriatul cu federaţia de profil din Ungaria, Raliul Aradului se constituie ca dublu eveniment contând ca etapă oficială şi în ţara vecină.