Ajutat de un coleg maghiar Adrian Grigore a reusit clasarea pe locul 2

In perioada 5-6 august s-a desfasurat raliul Aradului, a 6-a etapa a Campionatului National de Railiuri Dunlop. Prezenta extrem de numeroasa a participantilor, 92 de echipaje, s-a datorat faptului ca acesta etapa a fost una comuna in campionatul Romaniei precum si in cel al Ungariei.

 

Traseul tehnic, alternand portiuni de viteza si un macadam foarte bun, promitea o cursa stransa pentru participanti si incitanta pentru spectatori. Echipajul bucurestean Adrian Grigore/Marius Paunescu a venit la etapa de la Arad avand ca principal obiectiv atacarea primului loc in cadrul clasei 9. Daca inainte de concurs echipajul avea toate sansele de a se concerta exlucisv pe lupta cu secundele de pe probele speciale, realitatea s-a dovedit a fi alta, plina de emotii inainte de start.

 

Cutia de viteze a autoturismului de concurs a cedat in ziua premergatoare verificarilor tehnice. Am avut un moment in care am crezut ca etapa este pierduta, dar mi-a venit in minte numele pilotul maghiar Norbert Bereczki, care participa in 2011 in campionatul nostru cu un Citroen C2 R2, stiind ca pana anul trecut acesta a concurat cu o masina identica cu a noastra in Ungaria. Mi-am incercat sansa – poate singura –  si mi-a raspuns afirmativ rugamintii mele de a-mi imprumuta cutia lui de viteze. A fost o noapte alba, atat pentru mine cat si pentru mecanicii lui, care au reusit sa-mi pregateasca masina pentru startul de a doua zi. Niste oameni minunati, fara de care nu as fi reusit sa particip la etapa. Astfel de intamplari arata cel mai bine spiritul sportiv si ne aduc aminte de adevaratele valori ale automobilismului si ale sportului in general.

 

 

Daca inceputul a fost cu peripetii, ziua de sambata, de altfel cea decisiva a concursului, a continuat in acelasi registru.

 

Pe prima proba a zilei am luat startul increzatori, dar la nici 4 km de la start am iesit in decor. Ne-am concentrat, am parcurs urmatoarele 4 probe speciale intr-un ritm bun, iar cea de a 5-a speciala a fost marcata de o alta iesire in decor, care de de asemenea ne-a furat secunde pretioase. Nici de data aceasta nu am inregistrat avarii, iar ultimele doua probe am decis ca trebuie sa riscam si sa marim ritmul. La final, strategia a dat roade, reusind sa ocupam pozitia secunda in cadrul clasei 9 si locul 11 in clasamentul general al etapei.”

 

Clasarea pe aceasta pozitie aduce echipajul la doua puncte de locul I al clasei 9, cu trei etape ramase de disputat in acest an: Tara Barsei, Iasi, Bacau. Echipajul Adrian Grigore/ Marius Paunescu multumeste prietenilor si sponsorilor: Biborteni, Igol Lubrifiants, Cerbul Carpatin, Balper Media, Irish Green, Europrim Global Logistic, agentia de turism Triunghi, Carpati Motor dealer Honda, Racing Nick.

One thought on “Ajutat de un coleg maghiar Adrian Grigore a reusit clasarea pe locul 2”

Comments are closed.