Victoria de la Arad l-a făcut lider în Clasamentul 2 Roți Motrice pe George Grigorescu

Cu un copilot iarăși nou, George Grigorescu a reușit în Raliul Aradului, a doua sa etapă pe macadam de la revenirea în activitatea competițională, să se impună atât la două roți motrice cât și în clasa 5. GXG a reușit să fie cel mai rapid pe câteva probe speciale și într-un clasament neoficial al timpilor obținuți de piloții români și cei maghiari la aceasta categorie (Raliul Aradului a fost o etapă care a contat atât în campionatul Ungariei cât și în cel al României). În plus, echipajul George Grigorescu/Petru Paler a izbutit o remarcabila clasare cu Renault Clio R3  (2  roți motrice) pe locul 4 în clasamentul general.

 

După excelentul rezultat la dramaticul Raliu al Sibiului, primul raliu pe macadam la care George a luat startul după o absență de cinci sezoane, a urmat provocarea de la Arad. Un raliu nou în condiții de concurs, deși în primele ediții a rulat pe aceste probe în poziția de forlighter avându-l alături pe dnl. Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

 

Cu Radu Dumitriu ”înțepenit” de o acută criză sciatica, GxG s-a văzut nevoit să își caute un alt copilot chiar în săptămâna raliului. Soluția a venit chiar din partea unuia din membrii echipei, Petru Paler fiind un colaborator al Mach1 Sport Management pe partea de logistică în proiectul Cupa Dacia. Campion național la debutanți în 2008 cu Bogdan Barbu, pentru Petru ocazia de a merge în dreapta lui George Grigorescu a însemnat o responsabilitate deosebită. Raliul Aradului este un raliu rapid, cu traseu îngust, vârfuri de pantă și viraje mascate în pădure, în care cea mai mică greșeală poate fi sancționată aspru prin ieșiri în decor, pilotul trebuind să aibă încredere “oarbă” în dictarea copilotului.

 

Cu victoria din Raliul Aradului, GxG a strâns 64 de puncte în clasamentul de la două roți motrice și a devenit lider. În clasamentul general al CNRD, George urcă pe locul 6, putând emite pretenții până la finalul campionatului, la locul 5. 

 

Următorul challenge îl reprezintă Raliul Țara Bârsei programat în perioada 2-3 septembrie.

 

George Grigorescu: Pe ansamblu a fost un raliu foarte dificil din punct de vedere pilotaj și stresant, însă deosebit de frumos, în care am reușit să intrăm în ritm destul de repede în ziua a doua.  Am reușit o bună setare a suspensiei CLIO-ului  R3 care a funcționat eficient și mi-a dat încredere să-mi mai eliberez pilotajul pe virajele de viteză mare unde încă aveam rezerve considerabile. Nu am fost scutiți nici de mici emoții “electrice” care au început să zăpăcească tabloul de bord, dar acestea au fost remediate de excelenta echipă de asistență MACH 1 SPORTECH.

Mă bucur că am reușit să readuc RENAULT în poziția de lider al clasamentului 2 RM și că am fost mai rapizi pe câteva probe speciale decât noul Citroen DS3R3, mașină utilizată de unul din piloții maghiari, fără ca acest duel să constituie însă un obiectiv al nostru la acest raliu.

 Mulțumită partenerilor care mă susțin în operațiunea  “come-back”, am început deja pregătirile pentru Raliul Țara Bârsei, raliu care mă va solicita  emoțional, nefiind deloc confortabil să rulez pe plaiurile natale care reprezintă și locația de debut în cariera sportivă automobilistică “.

 

Credit foto: rallyphoto.ro

One thought on “Victoria de la Arad l-a făcut lider în Clasamentul 2 Roți Motrice pe George Grigorescu”

  1. La 2RM nu ar trebui sa se acorde titlu. Este ceva in genul Cupei Logan. Dar, pentru a satiface tot felul de spirite, FRAS creaza categori si titluri.

Comments are closed.