Raliul Argesului 2011 a fost anulat !

 

Problemele de organizare ale Raliului Argesului au determinat Federatia Romana de Automobilism Sportiv sa decida, in extremis, anularea celei de-a patra etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011.  Duminica 12 iunie, presedintele comisiei de raliuri dl. Silviu Moraru impreuna cu Vlad Marinescu au constatat deficiente grave ale covorului asfaltic pe probele speciale cu nr.3, 5 respectiv 6.

 

 

Luni 13 iunie, intr-un comunicat de presa, organizatorul Norris Mageanu se arata extrem de optimist spunand ca : ” Raliul Argesului nu se va anula! Decopertarile din zona probelor PS 3 si PS 5 (cele care au atras atentia reprezentantilor federatiei) sunt facute in zilele de joi si vineri de catre echipele de asfaltatori si reprezinta lucrari care se finalizeaza in cateva ore. Nu este sub nicio forma de luat in calcul anularea Raliului Argesului, in cel mai rau caz se va scurta proba PS 4 cu un numar de aproximativ 10 km. Trebuie sa se tina cont ca s-a intervenit pe o suprafata de peste 60 de km liniari, pe un drum care nu a necesitat numai asfaltare ci si decolmatarea santurilor, reparatii ale podurilor si zidurilor de protectie, si multe alte lucrari. “


 

In aceasta dimineata, reprezentantii organizatorilor au efectuat o vizita pe Transfagarasan pentru a verifica stadiul lucrarilor de refacere a suprafetei asfaltice. „Portiunile decopertate care au reprezentat obiectul raportului Presedintelui Comisiei de Raliuri sunt asfaltate in proportie de 80%, lucrarile urmand sa fie finalizate in urmatoarele ore. Sunt convins ca intrecerea va primi unda verde din partea Biroului Federal al FRAS si ca participantii la intrecere isi pot respecta programul pe care si l-au stabilit pentru aceasta competitie”, a declarat Norris Mageanu.

 

 

Biroul Federal al FRAS a decis sa anuleze Raliul Argesului 2011, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop. FRAS apreciaza eforturile depuse de catre organizator pentru asfaltarea traseului si organizarea etapei in conditii maxime de siguranta pentru sportivi si pentru public, insa termenul limita pana la care lucrarile trebuiau finalizate a expirat. Dl Stefan Vasile, vicepresedintele FRAS si dl Silviu Moraru, presedintele Comisiei de Raliuri au constatat ca nu se respecta graficul lucrarii de asfaltare angajat de organizator in fata Biroului Federal si a Comisiei de Raliuri, iar deficientele constatate anterior nu au fost remediate in timp util.

 

sursa : Fras.ro

6 thoughts on “Raliul Argesului 2011 a fost anulat !”

  1. Varza totala in campionatul asta ! A cui sa fie vina oare, ma tot intreb?!?! Chiar toti organizatorii sunt batuti in cap?!? Ma indoiesc! Tg.Mures, Cluj, Arges, chiar toti n-au habar ce fac si vine FRAS sa "salveze" sitiuatia???
    Oare isi baga FRAS-ul coada si la Sibiu?!? Ar fi culmea sa se intample ceva si acolo din cauza lor.
    Ma fratilor, cand incepe lumea sa-si adune cat de cat bugete dupa criza asta idioata, va treziti voi sa puneti caruta inaintea boilor?!
    Ne ducem in jos domnilor, in jos de tot !

    1. FRAS şi-a făcut , văd , un obicei în a anula competiţii sau parte din competiţii . Puteau foarte bine să lase drumul aşa cum era , concurenţii să facă recunoaşterile , oficialii să nu mai permită efectuarea de lucrări între recunoaşteri şi concurs , iar piloţii să meargă cum pot ei mai bine pe suprafaţa respectivă , că era la fel pentru toţi . Se presupune că piloţii şi maşinile pentru raliu sunt pregătite să evolueze în asemenea condiţii .Cred ca prin asta se deosebesc raliurile de celelalte curse . Trebuie sa fie pregătiţi să meargă şi pe zăpadă , gheaţă , bolovani , etc. Ceficienţii de risc ai traseului au fost evaluaţi de federaţie la aprobarea documentaţiei organizatorului şi puteau fi reevaluaţi de o manieră care să nu ducă la anularea cursei . Păcat pentru spectacolul sportiv … Participanţii stiu că pericolul face parte din motorsport .

  2. La Arges si-a bagat coada senatorul-catuse pdl Mircea Andrei suparat ca nu a aparut el ca fiind cel care s-a ocupat de organizare. nici popii nu -l mai baga-n seama asa ca e frustrat tipu si a facut presiuni mai sus. Argesenii nu te vor coloratule.

  3. acesti oameni care baga bete in roata pentru sportul cu motor se vad ed la o posta ca nu sint competenti pentru functia pe care au; cumparato;

Comments are closed.