Clasamente finale Raliul Brasovului 2011

  • Ma mut la Brasov”, a spus Porcisteanu la finalul cursei
  • Marisca si-a depasit obiectivul
  • Girtofan nu a “ghicit” gumele
  • Mihalache, la 9 zecimi de podium

 

Descarca :

Clasament final FIA

Clasament Final Cls. 11

Clasament Final Cls.19

 

 

“Vallino” Porcisteanu a defilat pe ultimii 9 kilometri ai raliului, si, desi nu a batut proba, a castigat “Tess Rally 2011”. Desi a avut diferentialul rupt, Manu Mihalache a fost cel mai rapid pe Poiana, dar i-au lipsit, in final, doar 9 zecimi, pentru a-l depasi pe Dan Girtofan, care a prins ultima treapta a podiumului. Al doilea, “argintul” a fost Marisca, omul care, la inceputul zilei avea un singur obiectiv: sa termine cursa.

 

Porcisteanu si raliul lui de casa


Victoria lui Porcisteanu la Brasov nu este intamplatoare, intrucat pilotul pitestean se simte foarte bine la Brasov, el fiind la a treia victorie intr-o cursa organizata la poalele Tampei. “Am sa ma mut la Brasov, pentru ca numai aici castig raliuri. Pot sa spun ca, deja, Brasovul este cursa mea de casa”, a spus Porcisteanu, care a continuat: “Pe la mijlocul raliului, la intorcerea de la Babarunca, intrasem intr-o pasa proasta. Nu am avut gumele adecvate si Bogdan Marisca mergea extraordinar. Dar, pe ultimele doua probe speciale am facut alegerea corecta si nu am mai avut probleme”.


Marisca si-a depasit obiectivul fixat la inceputul zilei


Inainte de startul in probele speciale ale zilei de sambata, Bogdan Marisca avea un singur obiectiv: sa treaca linia de sosire, indiferent de loc. A reusit mai mult decat atat si a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la Tess Rally 2011. “Pot sa spun ca a fost o zi extraordinara. Am venit la raliu in ultimul moment si nu  credeam ca vom termina atat de bine. Ii multumesc lui Dan Necula, care a facut partea electrica a masinii, asa, fara nici un test. Le multumesc si baietilor, pentru ca au facut minuni in acest raliu si il felicit pe Vali, pentru ca a meritat victoria”, a spus Marisca.  Desi pe PS 5, adica pe Cheia a facut alegrea corecta, acest lucru nu s-a mai intamplat pe ultimele doua. “Nu am ales gumele corect. Am avut mult de munca, iar pneurile s-au facut praf”, a punctat clujeanul.

 

Girtofan nu a “ghicit” gumele


Brasoveanul Dan Girtofan a reusit sa prinda, in-extremis, “bronzul” la Brasov, in fata propriilor suporteri. Poate ca ar fi castigat, daca ar fi ales bine pneurile pe fiecare proba speciala. “Am fost tot pe invers. Nu le-am nimerit pe nici o proba. Nu sunt multumit, pentru ca simteam ca astazi pot castiga. Dar…”, a spus Girtofan.

 

Mihalache, la 9 zecimi de podium


Ghinionistul zilei a fost Manu Mihalache, care a incheiat raliul cu diferentialul spate spart, terminand langa podium, la doar 9 zecimi de Girtofan. “Am castigat Poiana, dar cu diferentialul rupt. S-a dus chiar la startul probei speciale. Daca nu s-ar fi dus, prindeam podiumul”, a spus cel care a luat startul datorita prietenilor, dar care va merge si in etapa urmatoare.

Debut cu dreptul pentru Keleti

La prima cursa pe noul bolid, un Mitsubishi Lancer EVO X, echipajul Edwin Keleti-Victor Ponta a ocupat locul 5, acumuland puncte pretioase in clasamentul general. “La prima cursa cu noua masina, este un rezultat foarte bun. Am mers impecabil, sunt foarte multumit”, a spus Keleti.
In puncte, in clasamentul FIA, au terminat, in ordine, Bereczki, Stratiev, Tatoiu, Baldescu si Rus.

 

Ivan a abandonat, Nastase a castigat


In Cupa Dacia, principalul favorit, Viorel Ivan, care a dominat copios ostilitatile, a abandonat si i-a lasat cale libera spre victorie lui Bogdan Nastase, care a fost urmat, in clasamentul Cupei, de Bogdan Tarnovean si Spartacus Popa.

 

Surpriza Bereczki


Norbert Bereczki, campionul de anul trecut al diviziei secunde maghiare, la a doua cursa cu un Citroen C2R2 a castigat, fara probleme “Citroen Racing Trophy”. In clasamentul competitiei monomarca, pilotul maghiar a fost urmat de Tihomir Stratiev si Alina Bunica.

 

Graef a punctat la impresia artistica


Fara Toyota Celica, Gunther Graef cu al sau Porsche 911SC, a fost punctul de atractie la clasa 11 (fosta grupa H), dar nu a prins decat ultima treapta a podiumului de premiere. Primul a fost Liviu Savu, iar al doilea a terminat Sorin Iliescu. Clasa 19 (fosta grupa K) a fost dominata de Danny Ungur, urmat, in ordine de Jean Tatu si Mihai Lacatus.