Dan Gîrtofan : Alegerea neinspirată a gumelor ne-a costat victoria

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15), a încheiat pe ultima treapă a podiumului Tess Rally, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011. Giri și Miță puteau să obțină chiar și victoria în raliul de casă, dar vremea le-a jucat feste și o alegere greșită a pneurilor pe unele probe speciale i-a făcut să se mulțumească doar cu locul 3, după învingătorul Valentin Porcișteanu și după Bogdan Marișca. Nu știu ce să spun, dacă sunt mulțumit sau nemulțumit cu acest loc 3. Acum depinde din ce perspectivă privim lucrurile. E un loc pe podium, e bine pentru că sunt puncte importante pentru campionat. Am început cu dreptul, de fapt cu semidreptul dacă aș putea spune așa. Pot să zic că suntem mulțumiți de podium, dar nu și de greșelile pe care le-am făcut în timpul raliului și aici mă refer la alegerea neinspirată  a pneurilor. Am pierdut raliul pe alegerea greșită a gumelor”, a spus Dan Gîrtofan.


Giri a făcut o analiză amănunțită evoluției de-alungul celor două zile de la Tess Rally. Raliul a început în prima zi cu o superspeciala,  unde pot să spun că am avut o evoluție bună, nu am pierdut așa mult timp, a fost un ecart de doar 3 secunde față de primul clasat. Publicul a fost foarte numeros și asta m-a bucurat foarte mult”, a povestit Dan Gîrtofan, care a continuat apoi : A doua zi nu a început bine, nu ar fi trebuit să punem cauciucuri de ploaie pe Pârâul Rece, deși era umed, pentru că am pierdut destul timp. Aceleași cauciucuri însă s-au comportat bine pe a doua probă a zilei, care a fost mai murdară, drept dovadă că am câștigat speciala.  Apoi, am primit informația că în partea de sus a probei Babarunca, la granția dintre județele Brașov și Prahova, ninge și am decis să mergem cu pneuri de zăpadă. Din nou am fost neinspirat, pentru că pe partea de start era uscat asfaltul și nu am avut aderență aproape deloc, am alunecat foarte tare. În partea a doua a probei a fost ceva mai bine, pentru că drumul era acoperit de o mâzgă și cauciucurile s-au comportat așa cum trebuie.

 

 

Din păcate, pierdusem iarăși o grămadă de timp în raport cu Vali Porcișteanu. Au urmat apoi două ore de regrupare crunte, cu perioade când era ba ploiae, ba ceață, ba soare, care ne-au făcut să nu știm ce fel de gume să punem pentru proba de întoarcere. Până la urmă am plecat tot cu pneuri de ploaie, care au mers ok până la ieșirea din pădure, după care, pe ultimi 5-6 kilometri, s-au supraîncălzit din cauză că asfaltul era uscat și ne-au făcut iar să pierdem mult timp. Nici pe ultimele speciale nu am fost mai inspirați, alegând să mergem cu gume intermediare, crezând că va ploua, dar nu s-a întâmplat asta și am avut o aderență foarte scăzută, care ne-a plasat în final pe locul 3 la general. Sperăm însă să ne luăm revanșa la următorul raliu”.

Dan Gîrtofan și Miță Lăzărescu țin să adreseze mulțumiri speciale partenerului principal, Alexandrion Grup România, dar și sponsorilor Mobil 1 prin Lubexpert România, BKP, Aro Palace, www.prorallyperformance.ro, www.bursacamerehotel.ro și www.bursabileteavion.ro, fără de care nu ar fi putut fi la start în sezonul 2011.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2011 este Raliul Mureșului, programat la Tg. Mureș, pe 6 și 7 mai.

Credit foto : simcat.ro