Norbert Bereczki se impune in prima etapa a Citroen Racing Trophy Romania

Norbert Bereczki, Tihomir Stratiev si Alina Bunica sunt pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania care au ajuns la sosire in Raliul Brasovului. Norbert Bereczki a debutat cu o victorie in Romania, Tihomir Stratiev a terminat pe doi, iar Alina Bunica pe locul 4.

 

Echipajul maghiar Norbert Bereczki/Kozma Lazslo , aflat la prima sa cursa cu modelul Citroën C2R2- Max, a avut o evolutie excelenta si a reusit sa se impuna  inca de la prima sa prezenta in Romania. Norbert Bereczki, campion la Rallye 2 in Ungaria in 2010, s-a acomodat foarte repede cu specialele pe asfalt  din  Romania  si  nu  numai  ca  a  fost  cel  mai  rapid  dintre  pilotii  care  concureaza  cu  masini  cu omologare FIA conform grupei R, dar a reusit sa termine si pe locul 6 in clasamentul general al raliului.

 

A fost fantastic. Chiar daca conditiile meteo au fost imprevizibile, am incercat sa obtinem maximum posibil  in  acest  raliu.  Totul  a  fost  nou  pentru  mine  aici  si  de  aceea  acest  succes  inseamna  enorm. Concurenta din Romania si din partea celorlalti piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania este puternica  si  cred  ca  va  fi  un  sezon  extrem  de  spectaculos”,  a  spus  Norbert  Bereczki,  care  a  fost recompensat cu 2.500 Euro si 10 puncte pentru clasarea din Raliul Brasovului. In plus, pilotul maghiar si-a adjudecat si premiul suplimentar de 500 Euro, oferit de Colina Motors partenerul tehnic al Citroën Racing  Trophy  Romania,  pentru  ca  a  castigat  cele  mai  multe  probe  speciale  dintre  pilotii  inscrisi  in Citroën Racing Trophy Romania.

 

Bulgarii Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov, campioni la grupa A in tara vecina, au facut o cursa prudenta si au ales intotdeauna varianta cea mai sigura a pneurilor Pirelli pentru conditiile meteo de la Brasov. La finalul celor 7 probe speciale, Tihomir Stratiev si Dobrin Borisov au terminat pe locul secund in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti.

 

Recunosc, nu-mi place deloc sa concurez pe ploiae. Pur si simplu nu stiam la ce sa ne asteptam pe probele speciale si de aceea am ales intotdeauna cea mai sigura optiune. Sunt insa multumit de modul in care au decurs lucrurile la prima noastra prezenta in Romania si, cu siguranta, la urmatoarele etape incluse in calendarul Citroën Racing Trophy Romania ne vom lupta pentru victorie, a spus Tihomir Stratiev, care a primit un premiu de 1.500 Euro si 8 puncte pentru performanta sa.

Si pentru Alina Bunica si Gabi Lazar etapa de la Brasov a fost prima cursa cu modelul C2 R2-Max. Dupa un parcurs bun, la finalul celor sapte probe speciale, Alina Bunica a avut insa suficiente motive sa zambeasca. Lipsa unor teste cu aceasta masina inaintea raliului si-a spus cuvantul. Etapa de la Brasov a fost una de acomodare, in care am incercat sa invat cum reactioneaza aceasta masina. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa terminam acest raliu dificil si acum sper sa gasesc resursele financiare pentru a putea lua startul si la celelalte etape din Citroën Racing Trophy Romania, a spus Alina Bunica. Pentru locul 4, in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti, obtinut in Raliul Brasovului, Alina Bunica a primit un premiu de 800 Euro si 4 puncte.

 

Pentru Vlad Cosma si Florin Dorca, cel mai bun echipaj din Citroën Racing Trophy Romania in 2010, etapa de la Brasov s-a terminat pe speciala a doua in urma unei iesiri in decor. Pentru noi acesta este primul abandon din cauza unei iesiri in decor. Stiam ca acest lucru trebuie sa se intample. Ca sa mergi la limita, trebuie sa stii unde e limita. Ei bine, la Brasov, noi am trecut putin peste ea. Am mers foarte bine, am plecat foarte motivat, masina se comporta foarte bine, cand, pe niste ace de par, am simtit ca reapare problema la sistemul de franare pe care o semnalasem la shakedown. La un moment dat am apasat pedala, nu s-a intamplat nimic, abia la a doua pedala am reusit sa franez dar a fost prea tarziu. Masina a glisat, am lovit parapetul si nu am mai putut continua, a spus Vlad Cosma.

 

Echipajul Ekaterina Stratieva/Milanova Blagovesta, singurul echipaj complet feminin din Citroën Racing Trophy, a fost nevoit sa se opreasca, pe speciala a patra, cu probleme la cutia de viteze. Mi-ar fi placut sa termin acest raliu pentru ca as fi vrut sa acumulez cat mai multa experienta in Romania. Oricum, etapa de la Brasov a fost un test util pentru restul sezonului si sunt sigura ca totul va merge mult mai bine in urmatoarea etapa din Citroën Racing Trophy, a spus Ekaterina Stratieva.

 

 

 

Raliul Muresului, urmatoarea etapa inclusa in calendarul Citroën Racing Trophy Romania 2011, este programat in perioada 6 – 7 mai.

 

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA

1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) – 10 puncte
2. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) – 8 puncte
3. Alina Bunica/Gabi Lazar (Romania) – 4 puncte
4. Ekaterina Stratieva/Milanova Blagovesta (Bulgaria) – 0 puncte
5. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) – 0 puncte