Dan Gîrtofan și Miță Lăzărescu, în căutarea unui nou titlu de campion

Echipajul brașovean, Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu se află în fața unui nou început în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011, care va debuta cu Tess Rally, programat vineri și sâmbătă, la Brașov. Giri și Miță și-au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat alături de reprezentatul sponsorului lor principal Alexandrion Grup România, Ana Maria Giudea, obiectivele pentru noul an competițional, unul care se anunță mai interesant ca oricând.Pentru 2011 ne propunem să mărim ritmul și să nu mai avem parte de evenimente tehnice neplăcute. Vom avea o concurență puternică, pentru că sunt multe nume grele în campionat și toți țintesc acolo sus. Ne bucură faptul că avem un buget pe care să ne bazăm și care să ne asigure o continuitate pe parcursul sezonului. Nu ne mai rămâne decât să avem un ritm bun pentru a obține la final ceea ce ne dorim, adică titlul de campioni”, a spus Dan Gîrtofan.

Giri a ținut să mulțumească companie Alexandrion pentru susținerea pe care o va primi în sezoanele 2011 și 2012 și de asemenea a vorbit și despre noul său rol, acela de Brand Ambassador al campaniei „Don’t drink and drive”. Semnarea prelungirii parteneriatului cu  Alexandrion Grup România mă bucură. Prin aceasta dorim să responsbilizăm publicul în vederea unei conduite responsabile pe şosele. Este ştiut faptul că drumurile sunt publice şi folosite de toţi dar, din păcate, unii conducători auto nu ţin cont de aceste realităţi. Pe această cale, îi felicit pe cei de la Alexandrion pentru iniţiativa pe care o au, fiind prima companie producătoare de băuturi alcoolice din România care a promovat ideea de «Don’t drink and drive» la nivel naţional”.


Dan Gîrtofan este de părere că titlul de campion absolut ar putea ajunge în mâinile unui pilot autohton, după 3 sezoane de dominație străină: „Eu zic că va veni rândul unui pilot român să se impună în 2011. Probabil că regulile vor fi respectate mai strict și nu o să mai existe așa zise «mici furăciuni», care să avantajeze pe unii și pe alții și o să fie o luptă cinstită și corectă și, probabil că și românii vor fi la înălțime. De data asta putem să folosim un nou tip de combustibil, numit bioetanol, care a dus la excluderea unor echipaje din curse anul trecut, dar acum nu mai este cazul de așa ceva. Este un combustibil care mărește puterea motorului, dar și consumul, Am făcut unele teste azi de dimineață și a constata că avem întradevăr putere mai multă, dar și un consum de 1 litru pe kilometru parcurs.”.


Giri a mai spus că întodeauna este greu debutul, mai ales cel „din propriul fief”: Întotdeauna raliul de casă este dificil, pentru că ești în fața propriilor suporteri, e prima etapă, durează până te «încâlzești», până îți intri în ritm… Sper să pornim bine, să nu «dormim», publicul să fie lângă noi și să evoluăm așa cum știm să o facem noi cel mai bine. Probele sunt aceleași, ca și în alți ani, toate lumea le știe farte bine, iar diferența va fi făcută de materialul de concurs și de pilot. Mă bucur foarte mult că avem un asfalt foarte bun pe care vom alerga și mă gândeam că, dacă am putea să luăm o mașină de formula 1 în care să fiu și eu și Miță, am putea fără probleme să concurăm pe specialele de la Tess Rally. Am un singur regret, că nu am insista mai mult ca organizatorii să introducă în raliu proba Poiana lungă, de șa Brașov prin Poiana Brașov și până în Râșnov, indiferent de sens. Dar poate o să fie la anul”.


La întrebarea „care vor fi candidații la titlul suprem în sezonul 2011?”, Miță a ales să răspundă în locul lui Giri, spunând că „noi și ați câțiva. Va fi o luptă foarte interesantă și urmează să vedem ce va fi”.