Inca un pas spre Intercontinental Rally Challenge

Dupa ce in 2010 a fost etapa eveniment in Intercontinetal Rally Challenge, Raliul Sibiului s-a aflat anul acesta sub supravegherea organizatorilor competitiei intercontinentale. Pentru 2012, Raliul Sibiului a fost inclus pe lista scurta a etapelor care pot intra in calendarul oficial.

 


Inca din 2001, prima editie in varianta moderna a Raliului Sibiului, obiectivul principal a fost includerea acestei etape intr-o competitie europeana. In2011, Raliul Sibiului a facut inca un pas spre atingerea acestui obiectiv. In urma raportului dupa editia din 2011, Raliului Sibiului se afla pe lista scurta a etapelor care au sansa de a fi incluse in calendarul pentru 2012.

 

 

Editia din 2012 a inceput deja pentru organizatorii etapei de la Sibiu, principala prioritate fiind asigurarea bugetului pentru organizarea unei etape din Intercontinental Rally Challenge. „Acum primul punct pe care trebuie sa-l indeplinim este sa gasim bugetul necesar organizarii unei astfel de etape. Propunerea noastra in ceea ce priveste amplasarea parcului de service, a cartierului general si a probelor speciale este conforma cu cerintele unei etape din IRC, iar acum urmeaza cel mai greu lucru pentru noi: sa gasim bugetul pentru organizarea etapei. Autoritatile locale au fost tot timpul alaturi de noi si sunt sigur ca ne vor sustine si in acest proiect”, a mai spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

 

 

In urma discutiilor preliminare, editia din 2012 se va desfasura tot in luna iulie. „Organizatorii din IRC ne-au propus ca data de desfasurare prima jumatate a lunii iulie ceea ce este perfect pentru noi. Oricum, indiferent daca vom intra in calendar inca din sezonul viitor sau nu, Raliul Sibiului se va desfasura anul viitor, ca de obicei, tot in luna iulie”, a mai spus Sorin Itu.