Start perfect pentru echipajul Alex Filip/ Bogdan Iancu

  • Alex Filip si Bogdan Iancu si-au adjudecat in Tess Rally 2012 victoria in intrecerea la doua roti motrice si Clasa 5, precum si in cea a echipelor, alaturi de colegii de la BCR Leasing
  • Primul „scratch“ din cariera si locul 6 in Clasamentul FIA

 

Alex Filip si Bogdan Iancu au reusit sa incheie Tess Rally, etapa de debut a Campionatului National de Raliuri, in postura de invingatori in competitia masinilor cu doua roti motrice, la Clasa 5, dar si cu echipa, BCR Leasing, si pe locul 6 in Clasamentul FIA. Un start perfect de sezon, la capatul unei competitii care nu s-a abatut de la regula din ultimii ani, capriciile vremii (schimbari bruste de temperatura, reprize inopinate de ploaie sau zapada) si, implicit, modificarile de aderenta,  transformandu-o intr-o varianta romaneasca a Raliului Monte Carlo.

 

Succesul din acest weekend a fost rezultatul pilotajului rapid si precis al lui Alex, a modului in care Bogdan a stiut sa contribuie, prin dictare, la obtinerea ritmului castigator. Dar nu numai. Masina a functionat perfect gratie tehnicienilor de la Colina Motorsport, carora le multumesc“, a declarat Alex Filip. Apoi, desi traseul nu reprezenta o noutate, conditiile meteo au influentat evolutia echipajelor. Esentiala era alegerea potrivita a pneurilor. Noi am avut informatii meteo exacte, pe smartphone-ul meu, gratie aplicatiei whatsapp, de la spionul echipei noastre, caruia ii multumesc. Acest lucru ne-a usurat alegerea, iar anvelopele Michelin pe care le-am utilizat in aceasta cursa si-au demonstrat  eficacitatea. Pot spune ca ne-au usurat drumul catre podium. Aceasta etapa a demonstrat, daca mai era nevoie, ca aderenta la sol este esentiala, si  ii indemn din nou pe conducatorii auto sa deprinda aceasta lectie si sa-si doteze masinile cu anvelopele potrivite“, a mai precizat Alex.

 

Tess Rally 2012 a reprezentat si prilejul unei premiere: prima victorie de proba speciala. Ma bucur ca am reusit aceasta performanta in fata a peste 1.000 de spectatori. Sincer, in acel moment gandurile mele s-au indreptat catre fiul meu Tudor, caruia ii dedic victoria de la Brasov cu speranta ca-mi va ierta absenta de acasa in prima lui zi de viata, atunci cand am plecat la testele programate la Sibiu, in 2011, dar si lipsa cu ocazia implinirii a unui an“, spune Filip.

 

Si Bogdan Iancu era vizibil fericit dupa acest succes: Ne bucura acest bun start de sezon si ne da motive de optimism pentru aceasta stagiune. Si trebuie sa le multumesc, in numele echipajului nostru, fanilor care au infruntat  vremea rece, ploaia si ninsoarea, pentru a ne urmari pe probele speciale“. Bogdan si Alex au tinut sa-i felicite si pe colegii de echipa, Vali Porcisteanu, Edwin Keleti si Bogdan Nastase, pentru succesele de la Tess Rally.

 

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri va avea loc la Timisoara intre 27-28 aprilie.

 

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu si Colina Motorsport